ANTAA PALAA VAAN……..

…….Kyllä ruutia riittää….

Vai riittääkö?

Tänään uutisoitiin että Patria ei osta Laukaassa olevaa Vihtavuoren ruutitehdasta.

Harmi Homma. Ihan ISOLLA HOOLLA.

Vihtavuorelaista ajoainetta työstää noin 120 henkilöä. Purkkia ja purnukkaa myydään tietenkin omille puolustusvoimillemme ja kotimaisille ammunnan harrastajille, mutta melkoinen määrä ”Vihtahousua” menee uudelle mentereelle, sikäläisten ruutiukkojen tarpeisiin.

Monet kasa-ammuntakisat on voitettu laukaalaisella ajoaineella, jonka palonopeus ei suuremmin vaihtele.

Vihtavuoren tehtaalta laitetaan kilometritehtaalle noin 120 henkilöä. Lähestulkoon toinen mokoma lähtee muilta ajoaineeseen kytköksissä olevilta tehtailta.

Vaikutuksia on myös kotimaakuntaamme ja etenkin Lapuaan.

Ennen sanottiin että huoleton on hevoseton mies.

Nyt tekisi mieleni vaihtaa tuon hevosettoman miehen tilalle maamme hallitus, sillä sellainen suonenisku huoltovarmuudellemme on kotimaisen ruudinvalmistuksen lopettaminen.

Minä tiedän vallan hyvin että ruudin valmistamiseen tarvittavat raaka-aineet joudutaan tuomaan rajojemme ulkopuolelta. Se ei ole sotasalaisuus. Jos olisi, en kirjoittaisi sitä tähän kaiken kansan luettavaksi.

Vaikka joudumme tuomaan ruudin raaka-aineet ulkoa, ei omaa tuotantoa pidä ajaa alas.

Mikäli maailmalla peli kovenee ja tilanne kiristyy, on ruuti ensimmäisiä polttoaineita joita aletaan säännöstelemään ja niin sanotusti pihtaamaan.

Ruutia ei myydä edes parhaille kavereille, saatikka hyvän päivän tutuille, vaikka miten istutaan päätöksenteon ytimessä.

Kotimaisen ruudin valmistus merkitsee sitä että yli 300 000 metsästäjää ja lisäksi liuta muita ammunnan harrastajia jää ulkomaisen ruudin varaan.

Olen vuosien varrella eri korsteeneissa polttanut Vihtavuoren ohella kokeilu mielessä ainakin Normaa ja  Hodgonia. Myös veli venäläisen öyhettä on piipussa palanut.

Joka kerta testit ovat päättyneet siihen että kotimainen pesee mennen tullen ulkomaan ihmeet.

Huoleton on hevoseton mies jos heittää Vihtavuoren prändin roskikseen.

Onhan se tietenkin haastavaa siirtyillä ekoaseaikaan ja lähteä sotamies Honkajoen tavoin veistelemään kotimaisesta uusiutuvasta energiasta, eli katajasta, jousipyssyyn uutta ja entistä pontevampaa kaarta.

Saattaa olla että net vielä tuloo ja jyrää meitin.

Siinä tilanteessa minä en ainakaan hairase käteeni kasapanosta ja sano että oo hilijaa vaan ei ne mitään jyrää…..Sinähän muistat miten Ville vaiteliaalle siinä sitten kävi.

Vai muistatko?

Kysyy Reijo