KYSELYTUNNISTA……..

……..Eilisestä eduskunnan kyselytunnista ryöpsähti runsaasti palautetta.

SUURI KIITOS siitä!

Kansalaiset olivat seuranneet kyselytuntia ja mitä ilmeisimmin pitäneet siitä, että Perussuomalaiset ottivat eduskunnan eräkerhon puheenjohtajan Pentti Oinosen johdolla suurpetoasian puheeksi.

Ministeri Koskinen vastasi kysymyksiimme.

Minä kysyin tietääkö ministeri Koskinen että tekeekö Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos maasuurpetojen siirtoistutuksia? Jos tekee, niin mitä tällaiset siirtoistutukset oikein maksavat meille veronmaksajille?

Ministeri vastasi että samaa asiaa on salissa kysytty aiemminkin ja vastaus on ollut että siirtoja ei tehdä.

Minä en kyseenalaista ministerin vastausta, mutta tiedän kehä kolmosen pohjoispuolisilla korpialueilla olevan ihmisiä jotka pohtivat että tiesikö ministeri varmaan mitä puhui.

Olen sanonut ja toistan vielä sanomani, että minä en voi hyväksyä sitä että tässä petoasiassa otetaan laki omiin käsiin.

Se ei ole oikein, eikä oikeutettua.

Paras tapa hoitaa petoasioita on se, että tilanne otetaan viranomaisten haltuun. Tätä painotettiin myös kyselytunnilla.

Petokantoja säädellään viranomaisten myöntämillä kaatoluvilla, eikä kukaan saa omin päin eikä omin luvin petoa kaataa, ellei kyseessä ole selkeä pakkotila.

Pakkotilassa joudutaan suurempaa oikeushyvää suojelemalla kohdistamaan torjuntatoimet pienempään oikeushyvään.

Kansankielellä sanottuna omaa taikka toisen fyysistä koskemattomuutta suojeltaessa saatetaan joutua jopa tappamaan päälle ryntäävä peto.

Viranomaisten tehtävä on kaatolupia antamalla säädellä suurpetokantamme sellaisiksi että kenenkään ei tarvitse ottaa oikeutta omiin käsiin, eikä myöskään pakkotilasäännöksiä jouduta soveltamaan.

Reijo