NATISOO……….

……..Liitokset EU:ssa!

Englannin suunnilta kuuluu kummia. Punta tuntuu olevan kovaa valuuttaa, eikä Euroon juuri hinkua ole.

Näyttää siltä että hinku on hiipumassa koko EU -systeemiin.

Kansanäänestystäkin povaavat. On toki syytä muistaa että kansanäänestystä on luvattu vasta sen jälkeen jos äänestyksen lupaaja on ensin voittanut parlamenttivaalit.

On mielenkiintoista nähdä miten englsmannit parlamenttivaaleissa äänestävät.

Tahtotilaa ilmaistaan samalla koko EU:lle.

Italian suunnilta kuuluu samanmoisia. Kansanäänestyksestä ei puhuta, mutta jonkinlaisia liiraan haikailuja sielläkin saattaa olla.

Minä ymmärrän päivä päivältä yhä paremmin englantilaisia ja italialaisia.

On kuulkaas melkoisen turhauttavaa käsitellä hallituksen lakialoitteita, kun joka mutkassa törmää siihen että ”oma kansallinen liikkumatilamme on kovin rajallinen, koska olemme silloin ja silloin jo hyväksyneet direktiivin jolla pitkälti määritellään myös tähän lakiesitykseen vaikuttavia seikkoja”.

Sanalla sanottuna: Meillä ei juuri enää ole omaa liikkumatilaa missään lakiesityksissä.

Minä olen jo alkanut puhua ajasta jolloin Suomi oli vielä itsenäinen. Nyt ei enää olla.

Tämä on minun mielipiteeni. Sinä voit vapaasti olla eri mieltä.

Itsenäisen valtion tunnusmerkkeihin kuuluu oma lainsäädäntö. On oltava oikeus päättää itse ja itsenäisesti omista laeista ja omasta politiikasta.

Jos EU direktiivi määrää montako sutta Suomessa pitää olla, taikka eläimen teurasjätteet on kaiken järjen vastaisesti kuskattava ongelmajätteenä Honkajoelle (kun sen eläimen liha kuitenkin kelpaa syötäväksi) niin mitä järkeä tällaisessa enää on?

Me joudumme tuolla verstaalla säätämään sellaisia lakeja joita ei voi heinäntekojärjellä kuutioiden ymmärtää alkuunkaan.

Suomen eduskunta ei ole ainoa paikka jossa harotaan harmaantuvia ja harvenevia hiuksia. Epätoivoiset sormet tuntuvat hiplaavan päänahkaa ainakin Englannissa ja ihme kyllä nyt myös Italiassa.

Nettosaajamaissa sitävastoin hierotaan karvaisia käsiä yhteen ja hoetaan – ihanaa EU….ihanaa!

Minä tiedän että irtoripsien, tekokynsien ja valkaistujen hampaiden kerhoissa tuhahdellaan kirjoitukselleni. Puhutaan impivaaralaisesta joka haluaa eristäytyä suurelle kivelle ja katsella kun härkälauma kiertelee ympärillä.

Tällä besser visser -porukalla on perin mustavalkoinen ajatusmaailma; jos Suomi ei ole EU:ssa, tulee jääkausi, heinäsirkkaparvet ja tietenkin sota. Niin ja koko Suomen kansa on eristyksissä suurella kivellä….

Sehän on selvä, että EU on kasattu vain sitä varten etteivät saksalaiset ja englantilaiset olisi toistensa kurkussa. Vai onko ?

Jos joku todella näin ajattelee, niin kehotan vaihtamaan mielialalääkitystä.

Kun EU hajoaa, ei se välttämättä hajoa sotaan, vaan siihen että nettomaksajat kyllästyvät elättämään nettosaajia.

Jossain vaiheessa tulee pää vetävän käteen. On ymmärrettävä sama asia kun murtsikkasuksilla laskettelurinnettä viilettävän – kannattaa kaatua ennen kun on vauhti liian kova….kaatuminen tulee joka tapauksessa ja jos sitä ei tee vähäisellä vauhdilla ylärinteessä jolloin selviää pikku mustelmilla, niin alarinteessä kaatuu kuitenkin kovalla vauhdilla ja sitten ei enää selvitäkkään mustelmilla. Menöö kuulkaas luita poikki.

Näin käy myös Suomelle EU:ssa. Kannattaa vakavasti harkita hyppäämistä sivuun vielä kun selvitään edes siedettävillä vahingoilla. Jos jatketaan yhteistä matkaa ja odotetaan lopullista rysähdystä, on jälki karmeaa.

Minä luulen että sen jälkeen hymy on melko väkinäistä myös siinä besser visser -porukassa.

Reijo