SIMPPELI HOMMA….

……susipuheet eivät vaan ota laantuakseen.

Brobleemia pukkaa nimenomaan siinä, mikä on todellinen susimäärä vaikkapa Perhossa.

Perholaiset ovat laskeneet että susia on pitkästi toistakymmentä.

RKTL kauppaa varmana lukuna kahta sutta.

Ristiriitaa on.

Tilanne ei kuitenkaan ole niin paha kun mitä äkkiseltään saattaisi näyttää.

Minä alan kuulkaas vähitellen kääntymään sille kannalle, että RKTL on arviossaan oikeassa.

Jos ja kun näin on, niin asia on helppo korjata niin että lopetetaan etäisesti sutta muistuttavat saksanpaimenkoiran ja kultaisen noutajan risteytykset lue: koirasudet koska ne ovat luonnossa ylimääräisenä.

Esitän seuraavaa toimintamallia:

Nukutetaan metsästäjien ja RKTL:n tutkijoiden yhteistyönä ne kaksi oikeaa sutta ja siirretään ne evakkoon vaikka viikoksi. Sillä välin paikkakunnan ja miksei myös naapurikuntien metsästäjät lopettavat ne risukoissa laukkaavat monirotuiset irtokoirat, joita jälkienlaskijat – minä mukaan luettuna – ovat pitäneet virheellisesti susina.

Homma olisi helppo toteuttaa ja villiintyneitä koiria lopettavilla henkilöillä olisi varma takuu siitä että tähtäinkiskolla laukkaava elukka on pomminvarmasti koira eikä missään tapauksessa susi, koska Perhossa ei voi olla muita susia. Niinhän RKTL on ilmoittanut.

Kun pauke on lakannut ja ruudin savu haihtunut, kerätään koirat ja hävitetään ne asianmukaisesti.

Tämän jälkeen palautetaan Perhon metsiin ne kaksi evakossa ollutta sutta.

Kun tämä tehdään yhteistyönä, niin kaikki voivat olla varmoja että Perhossa on ainakin jonkin aikaa todella kaksi sutta.

Mielestäni tällä tavalla voitaisiin menetellä kaikilla niillä paikkakunnilla joilla esiintyy eri tulkintoja alueella olevien susien määrästä.

Kun RKTL johdonmukaisesti ilmoittaa pienemmät susimäärät mitä paikalliset asukkaat ovat laskeneet, niin tuollainen asia on todella helppo korjata niin että kaikilla osapuolilla on operaation lopussa tiedossaan mikä se oikea luku on.

Miltä kuulostaa?

Kysyy Reijo