VIIKON VARRELTA……….

……..Olin viime viikon kuumehoureisena ja sairauslomalla, mutta verstaalla oli sen verran tärkeät täpinät että en malttanut olla pois pulpetista.

Keskiviikkona maa- ja mehtä kävi vierailulla RKTL:n päämajassa Viikissä.

Paikalla oli terävän pään johdolla kymmenkunta tutkijaa ja muuta väkeä.

Aamun anti oli kalastus- ja petopainotteinen. Palaverin loppulitviikkinä jäi mieleen sellainen tuntemus, että RKTL pyrkii osaltaan avoimempaan tiedottamiseen ja yhteistyöhön metsästäjien kanssa.

Totesin puheenvuorossani että metsästäjien mielestä yhteistyö ei ole sitä että he syöttävät tietoja tassurekisteriin, keräävät havaintoja riistakolmiolaskelmissa ja kun he joskus haluavat tietoja RKTL:n taholta, niin vastausta ei saa eikä tietoja tule.

Semmonen peli ei enää vetele, vaan tassu -rekisteristä pitää tehdä julkinen, jotta jokainen pääsee seuraamaan minkä verran meillä esimerkiksi maasuurpetoja elelee ja missä niitä elelee.

No aika näyttää avautuuko rekisteri meille kaikille.

Torstaina oli salissa lähetekeskustelussa poliisin hallintorakenneuudistus eli PORA III.

Siinä suurimpana typeryytenä (oma henkilökohtainen mielipiteeni) on Liikkuvan poliisin lakkauttaminen ja siinä nyt toimivien poliisivirkojen siirtäminen poliisilaitoksiin.

Äkkiseltään toimii paperilla kuten Honkajoen ikiliikkuja, mutta käytännössä apparaatti tuppaa piiputtamaan.

Lyhyesti sanottuna: LP:n lakkauttamisen myötä ehkä noin 2-3 vuoden kuluttua onnettomuudet kääntyvät nousuun ja vakuutusyhtiöiden maksut sitä myötä ja koska vakuutusyhtiöt eivät ole hyväntekeväisyyslaitoksia, niin arvaat kenen taskulle tässä loppulaskussa mennään.

Aivan oikein – me vakuutuksenottajathan sen loppulaskun maksamme. Tai ne jotka ovat enää maksamassa. Kolareissa tuppaa tulemaan myös uhreja.

Minä tulen valiokunnassa tekemään kaikkeni jotta järjen valo voittaisi ja LP saisi jatkaa omana yksikkönään.

Eduskunnan ulkopuolella höyrysi budjettiriihi. En tiedä kuinka moni edustaja on siinä perinteisemmässä riihessä ollut. Minä olen, ja varstalla hakannut rukiin olkia notta tiedossa on miten jyvä irroitetaan.

Hallituksen jyviä valutettiin suurpääomien säkkeihin. Sanalla sanottuna – puolitäydet säkit täytettiin kukkuroilleen ja tyhjemmät säkit tyhjenivät entisestään.

Yhteisöveroista ja sen roimasta laskusta on puhuttu piisalle asti. SE hyödyttää yrityksiä ja jos kaikki menisi kuten Strömssössä, niin yrityksethän hyödyntäisivät lisääntyneet tulonsa palkkaamalla uusia työntekijöitä ja sitäkautta kasvattamalla yritystä entisestään.

Käykö niin?

Ei käy!

Miksi?

Siksi että yritysten taikka pikemminkin yritysjohtajien tavoite on maksimoida tuotto. Yrityksissä ei ole varaa pitää väkeä muuta kun minimimäärä. Ylimääräiset ja puoliteholla toimivat palkkalistoilta pellolle taikka muuhun sopivaan paikkaan, pois palkanmaksun piiristä.

Että se siitä yhteisöveron alentamisen elvyttävästä vaikutuksesta.

Sitten yksityiskohta joka ei välttämättä ole kaiken kansan tiedossa – vielä.

Huomasitteko että asuntolainojen verovähennysoikeutta jyrsittiin jälleen?

Lyhyesti sanottuna; vuoteen 2011 saakka asuntolainan korkokulut sai vähentää kokonaan, eli 100 %.

Viime vuonna korkovähennystä leikattiin niin että lainan korot sai vähentää 85 % asti.

Tänä vuonna enää 80 %:a ja ensi vuonna 75%.

Minä ymmärrän asian niin, että kun täällä katajainen kansa ei voi teltoissa ja lumihangessa asua, tarvitaan katto pään päälle. Mieluummin oma.

Kun ihminen ostaa vaikka sen ensimmäisen asunnon, niin sen korko tulisi saada vähentää täysimääräisenä verotuksessa.

Miksi?

Siksi että sen ensimmäisen asunnon ostaja useimmiten asuu itse siinä asunnossa, eikä se ole mikään sijoitusluukku.

Kun rahaa on enemmän, saattaa joku ostella asuntoja ihan sijoitusmielessä. Jos sitä rahaa kerran on niin paljon että on varaa sijoitella, niin on varaa myös maksaa suurempaa veroa, eli tällaisten sijoitusasuntojen lainoitusten verovähennysoikeuksien leikkaamisen ymmärrän, mutta EN YMMÄRRÄ SITÄ ETTÄ  OMAAN KÄYTTÖÖN HANKITTAVAN ASUNNON LAINAN KORKOA EI SAA VÄHENTÄÄ TÄYSIMÄÄRÄISENÄ.

Tässä on tämän Kataisen hallituksen erikoisuus; siellä pitäisi olla myös vähempiosaisten eduista huolehtivia ministereitä, mutta minä kuulkaas kysyn että miten tämä yhdenmukaistettu lainaleikkuri huomioi vähempiosaiset?

Mitä tekee SDP?

Mitä tekee Vasemmistoliitto?

Mitä tekee kommuunipuolue Vihreät?

Ei mitään!

Miten tämä porukka puolustaa vähempiosaisia? Kerro se minulle!

Topparoikka päätti leikata lainan korkovähennysoikeuksia ihan samalla tavalla, otti lainaa sijoitusmielessä miljonääri taikka selkä vereslihalla kolmea työtä painava ja kädestä suuhun elävä asuntovelallinen, jolla ei ole penniäkään ylimääräistä.

Että tämmönen riihi.

Se saa jolla jo ennestään on…….siltä jolla ei ole juuri mitään.

Nuin käy kun pitelee vahingossa varstaa väärin päin. Saattaa vielä lyödä omille sormilleen.

Reijo