PAPERIONGELLA…..

…….Kalastaa moni. Saalis on varmaa ja vaivatonta.

Mutta kuinka moni tietää mitä suuhunsa lykkää, kun haarukan kärjessä killuu kaupan kylmäaltaasta ostettu lohimedaljonki?

Rohkenen väittää että nälän kurniessa suolistossa ei välttämättä tule ajatelleeksi että norjalaisen kassilohen kyljestä siivuttu medaljonki saattaa sisältää melkoisen määrän aineita, joita ei villissä kalassa ole.

” Antilooppi” poikineen on kalanruoan mukana muljahtanut Pohjanmeren aaltoihin ja päätynyt kassilohen kitaan. Haarukkaa pitelevä käsi on sanan mukaisesti ravintoketjun huipulla ja kauhoo ihmisen elimistöön kalojen syömät lääkkeet.

Tilanne on erikoinen, sillä kotimaiset kalastajat nostelevat merestä villiä lohta, siis sitä ihan OIKEAA merilohta, ja myyvät sitä ulkomaille, kun kotimaassa ei villille kalalle ole kysyntää.

Luit aivan oikein! Ei ole kysyntää, koska S ja K ryhmittymien kauppaketjut eivät enää osta suomalaisten kalastajien lähivesistä pyytämää LUONNON LOHTA, vaan ostavat norjalaista kassikalaa.

Kauppiaathan myyvät sitä mitä asiakkaat ostavat. Jos Sinulle on tärkeää se että kotimainen kalastuselinkeino säilyy edes kituuttamalla elinvoimaisena, niin eikös olisi reilua ostaa kotimaisten kalastajien kalaa?

Jos me kuluttajat laitamme kassikalat boikottiin, niin kovin kauaa niitä ei pakastealtaissa pyöritellä.

Kun seuraavan kerran haukkaat kalaa, niin mieti mitä suuhusi laitat.

Asialla on merkitystä ympäristön ja työllisyyden, sekä oman terveytesi kannalta.

Reijo