POLIISIASIAA…….

………Poliisin hallintorakenneuudistuksen kolmas vaihe, eli PORA III, oli salikeskustelussa viime tiistaina.

Uudistuksen yhteydessä nykyisestä 24 poliisilaitoksesta muodostetaan 11 poliisilaitosta ja Liikkuva Poliisi lakkautetaan itsenäisenä yksikkönä ja sen henkilöstö sulautetaan paikallispoliiseihin.

Poliisin tekniikkakeskukseen tulee muutoksia ja jonkin verran myös KRP:n toimintaan, mutta päähuomio on laitosten vähentämisessä ja LP:n sulauttamisessa laitoksiin.

Asiaa vatuloitiin hallintovaliokunnassa. Asiantuntijoita oli runsaasti.

Voisin aiheesta kirjoittaa vaikka kirjan. Se ei liene tarpeen.

Lyhyesti totean että kantani uudistukseen oli kielteinen jo ennen valiokuntakäsittelyä, eikä valiokunnan asiantuntijakuulemisissa tullut esille mitään sellaista joka olisi mieleni muuttanut.

Käytin salikeskustelussa 4 puheenvuoroa. Kolme paikalta ja yhden puhujakorokkeelta.

Linkitän korokepuheenvuoroni kirjoituksen loppuun.

Asiasta äänestettiin keskiviikkona. Hallituspuolueet pitivät rintamansa.

Kuvaavaa on että eduskunnan seitsemästä poliisitaustaisesta kansanedustajasta jokainen vastusti uudistusta ja erityisesti LP:n lakkauttamista itsenäisenä yksikkönä.

Sekä hallituksen että opposition ”poliisipuolueen” veljet olivat liikuttavan yksimielisiä.

Perussuomalaisten edustajat Packalen, Soukola ja Hongisto äänestivät uudistusta vastaan. Samoin Kokoomuksen Hemmilä. Muut Kokoomuksen poliisitaustaiset edustajat eivät äänestäneet ollenkaan.

Sekin on kannanotto ja ymmärrän Veljiä hyvin, sillä hallituspuolueen riveissä hallitusta vastaan äänestäminen on aina hankalaa.

On päivän selvää että jos me ”poliisipuolueen” edustajat olisimme nähneet uudistuksen edistävän ja helpottavan poliisin  työtä ja toimintaa, niin totta kai me olisimme kilvan olleet edistämässä uudistusta.

Opposition Hongistokin olisi kurkku suorana huutanut hallituksen esityksen puolesta ja ainakin tässä asiassa kehunut hallitusta viisaasta ja hyvästä esityksestä.

Mutta kun esityksessä ei ole minun mielestäni järjen hiventäkään, niin eihän sitä voinut kannattaa.

Jos ja KUN poliisi pänttää tietokoneohjelmiensa uudistamiseen miljoonia ja rakentaa mammuttimaisia poliisitaloja, joiden omistus lienee ulkomailla, niin ei tätä ongelmaa ratkaista muutaman LP:n moottoripyörän ja auton, sekä veneen myymisellä.

Senaattikiinteistöt kuppaavat 6-7 %:n tuotto-odotuksilla varoja poliisin kehyksistä.

LP:n lakkauttamisella tavoitellaan noin 6 miljoonan vuotuisia säästöjä. Samaan aikaan aivan tietoisesti kasvatetaan karhu-, susi-, ilves- ja ahmakantaa joka silppuaa suuhunsa ihmisten omaisuutta yli 7 miljoonan edestä joka vuosi ja kannan kasvaessa myös hintalappu suurenee.

Sisäministeriön havittelemat säästöt LP:n lakkauttamisella maksetaan Maa- ja metsätalousministeriön pussista petovahinkoina pois.

”Pönttöpuheeni” kuulet tästä linkistä. Latautuminen kestää noin puoli minuuttia.

http://verkkolahetys.eduskunta.fi/webtv.case?c=19354890&v=25533356&p=10820000&t=2

Reijo