KERÄÄMINEN…..

…….ja KERJÄÄMINEN ovat kokonaan eri asioita!

Kokoomuksen edustaja Arto Satosen mielestä kerjääminen pitää kieltää kokonaan.

Olen edustaja Satosen kanssa täsmälleen samaa mieltä.

Olen aiheesta kijoittanut jo aiemminkin, eikä mielipiteeni ole muuttunut.

Kerjääminen on nykyään jo bisnestä – niin ihmeelliseltä kun se kuulostaakin. Katujen kulmissa almua anelevat ovat ” töissä” ja kolikkokupit käydään keräämässä muutaman tunnin välein mustiin, kohtuullisen kiilteleviin autoihin  joiden keulassa ei lue ainakaan SISU, vaan jotain ihan muuta.

Kerjääminen ei tapahdu pelkästään kaupungeissa ja katujen kulmilla vaan almujen anelijoiden armeija on levittäytynyt etukäteen tiedustelemiinsa kohteisiin valtateiden varsille pysäyttelemään liikennettä ja vaatimaan rahaa.

Monta kertaa voisi puhua jopa tiesulusta, kun keskellä tietä seisovat ihmiset pysäyttävät pikku pakolla liikenteen ja vaativat rahaa taikka pakkokauppaavat arvottomia arvokoruja. Verkonpainoja saa lähempääkin ja halvemmalla.

Militaristisempi henkilö saattaisi luonnehtia pysäyttämistä jopa tiesuluksi ja lakikirjaa selannut muistelee ryöstön tunnusmerkistöä…..väkivaltaa käyttäen taikka sillä uhaten…..

Mietippä miltä tuntuu yksinäisestä naisesta taikka lapsijoukon kanssa autoilevasta äidistä joka joutuu pysäyttämään autonsa tällaisen joukon keskelle.

Hän antaa mitä tahansa päästäkseen tilanteesta eroon ja mahdollisimman nopeasti.

Kun muutaman minuutin kuluttua hätäkeskuksessa puhelin pirahtaa, on kerjäläisporukka  jo matkalla toiseen kohteeseen.

Poliisipartiot suhaavat autoillaan anteenit takakenossa näiden kerjäläisten perässä ja jos jonkun porukan vahingossa saavat kiini, niin työkalut ovat melko vähissä.

Lakimuutos on välttämätön jotta tilanne ei karkaa käsistä.

Perussuomalaiset ovat puhuneet jo pitkään kerjäämisen kieltämisestä korostaen samalla että emme ole kieltämässä keräämistä, vaan tätä häiritsevää kerjäämistä!

Kun kerrankin löytyy asia josta johtava hallituspuolue ja johtava oppositiopuolue ovat yksimielisiä, niin ei luulisi olevan vaikeaa ajaa lakialoitetta läpi.

Jos asia ottaa tuulta, käsitellään aloitetta ainakin hallintovaliokunnassa. Valiokunnan Perussuomalaiset jäsenet tuntien uskallan luvata että meidän ryhmämme kannattaa lakialoitteen hyväksymistä.

Turvallista matkaa kaikille Teille!

Toivottaa Reijo