TERVEISIÄ LATAAMOSTA……..

…….Näin jahtikauden kynnyksellä tulee vietettyä aikaa lataamossa.

Karhujahti alkaa tiistaina 20.8. Tarkoitus on istuskella kuusen alaoksien seassa kello 03.30

Karhun kohtaamisen varalta latasin lippaallisen.

Alan harrastajille kerrottakoon päivän resepti:

Kaliiberi 30-06

Uusien ja ampumattomien hylsyjen kannassa teksti LAPUA.

Ruuti Vihtavuori N560

Luoti Rhino 180 grs. Molytty ja bondattu. Kestää kovaakin kyytiä ja pysyy kasassa.

Toimii laajalla nopeusalueella.

Panos 3,87 g. Latauspituus 82mm, luoti on irti rihloista. Koeammunnoissa ei ole näkynyt painemerkkejä. Tämä EI OLE latausohje. Älä sovella tätä omaan aseeseesi.

Resepti toimii hyvin omassa aseessani, mutta ei välttämättä muiden. Aloita lataaminen suosista pienemmällä ruutimäärällä.

Lataamossa on tunnetusti aikaa ajatella.

Tuttu maakunnan mies soitti ja kertoi huolensa heikosta työllisyydestä.

Mennäviikollahan uutisoitiin että kunnat eivät ole onnistuneet työllistämään riittävästi ja sen vuoksi joutuvat palauttamaan euroja valtion kirstuun.

Ei taida pakkotyöllistäminen onnistua.

Taikka onnistuuhan se jos kaikki kunnat palkkaavat työttömät vaikka sorvaamaan linnunpönttöjä. Meistä jokainen ymmärtää että pönttöjä on kohta liikaakin, eikä niitä ulkomaillakaan kovasti kaivata, joten pönttösorveilla ei kauppatasetta korjata.

Muuta pitää keksiä.

Kaverilla oli idea.

Työtön saa nyt peruspäivärahaa 32,46e/ viitenä päivänä viikossa. Kuukaudessa summa on keskimäärin 698e ja siitä verot pois. Huollettavat alaikäiset lapset korottavat päiväkorvausta muutamalla eurolla, mutta eivät mitenkään merkittävästi.

Työttömän kukkaroon jää veroprosentista riippuen 500 – 600e kuukaudessa.

Mitäs jos annettaisiin työttömän tienata korvauksen ohessa vaikkapa max 400 e kuukaudessa ILMAN ETTÄ SE VAIKUTTAISI KORVAUKSEN RAHAMÄÄRÄÄN?

Kaveri kertoi esimerkin omaksi ilokseen soittelevista pojista. Tätä iloa olisi halunnut jakaa muutama muukin ja kuinka ollakkaan, poikia oli kyselty soittamaan muutamiin häihin ja illanistujaisiin.

Rahakorvaustakin olisi tarjottu. Lainkuuliaisina kansalaisina pojat olivat kysyneet ”työkkäristä” että mites korvaus suhtautuu mahdollisiin keikkapalkkioihin. Vastaus oli ollut aika tyly.

EI KÄY. Taikka käyhän se(kin) mutta korvaus pienenee keikkapalkkion osuuden verran. Samaan hengenvetoon oli esitetty että perustakaa oma yritys jonka kautta pyöritätte  bändin rahaliikenteen.

No kun niitä keikkoja on ehkä 3-5 kesässä, niin yritystä ei kannattane sitä varten perustaa, semminkin kun sen yrityksen myötä saattaa sitten menettää niitä sosiaalietuuksia.

Poikaporukka oli päättänyt että ei soitella häissä eikä muissakaan pippaloissa, vaan omassa reenikämpässä ja omaksi iloksi ja kuittaillaan päivärahat pois.

Homman juju on siinä, että jos pojat olisivat saaneet musisoida ihan vapaasti, olisi siitä saattanut valtautua ihan oikea ammatti ja leipäpuu monelle miehelle.

Ymmärsimme molemmat että liikutaan erittäin harmaalla alueella, kun ollaan työttömiä työnhakijoita ja samalla tienataan satanen nuppia kohti kuukaudessa musisoinnilla.

Sitä ei kukaan halua että kuitataan korvaus yhteiskunnalta ja samaan aikaan tehdään toinen tili ilman verokortteja.

Pitäisi olla mahdollisuus nostaa se keikkapalkkio ihan laillisesti ja verokortilla.

Tällä hetkellä ei kannata hakeutua omaehtoisesti työhön josta saisi kuukaudessa vaikkapa sen 300-500 eutoa, koska menettää saman verran korvausta.

Tämä 300-500 euron lisäansio (siitäkin pitää maksaa verot) olisi erittäin tervetullut monelle peruspäivärahalla kituuttavalle.

Minä uskon että jokainen euro palautuisi suoraan kotimaan kiertoon, sillä vajaan tonnin kuukaudessa hankkiva elää sananmukaisesti kädestä suuhun. Yhtään etelänmatkaa ei tonnilla tehdä.

On syytä vakavasti pohtia, syntyykö hallinnollisilla määräyksillä ja lakipykälillä oikeita ja pysyviä työpaikkoja.

Meidän mielestämme oikeat työpaikat syntyvät niin että työlle on tarve ja joku työtä vailla oleva täyttää tarpeen. Työ voi olla aluksi vaikka tilapäinen, mutta myöhemmin ”kroonistua” eli muuttua pysyväksi, jolloin on päästy työllistämisessä alkuun.

Tempputyöllistäminen ei kannata. Pitää tehdä työtä jolla on todella joku tarve, tarkoitus ja tilaus.

Linnunpönttöjäkin kannattaa sorvata, mutta ei määräänsä enempää.

Vai mitä Sinä tuumaat?

Kysyy Reijo