AJO-OIKEUDESTA……

…….Pohjoisen pojilla on yleispätevä sanonta: ” ei sole kuule mikhän robleema”.

Meillä lantalaisilla pukkaa robleemaa tämän tästä. Jotkut selviää, jotkut jäävät selviämättä.

Muutama sana selvitetystä robleemasta;

Taannoin uutisoitiin että Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi) on järjestelemässä uusiin puihin kuljettajatutkintojen ajokokeiden suorituspaikkoja.

Esityksen mukaan ajokokeet olisivat loppuneet mm. Alajärveltä ja Lapualta. Molemmilla paikkakunnilla kokeita suoritetaan. Alajärvellä noin 530 koetta vuodessa, Lapualla himpun verran vähemmän.

Harva tulee ajatelleeksi nykyistä ajo-oikeuden hintaa. Ajattelemattakin voi todeta että kallista on, kallista on!

Kortin hintaa on vivutettu taivaisiin lisäämällä koulutukseen toinen toistaan ihmeellisempiä harjoitteita ja kommervenkkejä.

Hinta olisi jälleen hilpaissut piirun verran korkeammalle, mikäli Trafin suunnitelma ajokoepaikkakuntien vähentämisestä olisi toteutunut.

Alajärvellä kokeen suorittaa moni naapuripaikkakunnan nuori, joten heijastusvaikutukset ulottuvat vähintään koko Järviseudulle ja osittain Keski-Pohjanmaalle ja Kyyjärvelle saakka.

Saimme torjuntavoiton.

Seuraavaa vääntöä käydään Alajärvellä olevasta maanmittauslaitoksen palvelupisteestä.

Alajärven toimipisteestä eläköityneiden tilalle on palkattu uudet työntekijät, mutta valitettavasti yksikään heistä ei jatka työtä Alajärvellä. Toimipaikat on siirretty muualle.

Alajärven toimipiste palvelee vähintään samansuuruista aluetta kun ajokorttiasiakin, joten myös tämä vääntö olisi syytä voittaa.

Maa- ja metsätalousvaliokunnassa on parhaillaan käsittelyssä hallituksen esitys 68/2013 Maanmittauslaitosta koskevaksi lainsäädännöksi.

Mietintöön olisi saatava ujutetuksi lause jossa yksiselitteisesti todetaan että palvelupisteitä ei enää vähennetä. Ei Alajärveltä eikä muualtakaan.

Valiokunnassa on hyvä henki ja erittäin hyvä keskusteluyhteys kaikkien edustajien kesken, joten suhtaudun luottavaisesti siihen että tuollainen esitys saattaisi jopa mennä läpi.

Reijo