OLLIN OPPIVUOSISTA….

……puhuttiin kouluaikoina.

Alkuperäinen ajatus taisi viitata suosittuihin SF elokuviin joissa Lasse Pöysti eläytyi Olli Suomisen rooliin.

Olkoon sanonnan alkuperä mikä tahansa, sitä on käytetty monenlaisissa tilanteissa ja monen muunkin nimen kanssa.

Jos rehellisiä ollaan, niin eikös meillä itse kullakin ole elämässä oppimista? Täydellistä ihmistä tuskin heti vastaan kävelee.

Viime lauantaina TV:n aamulähetyksessä meitä kansalaisia ”opetti” talouskomissaarimme Olli Rehn.

Rehnin viesti suomalaisille oli se että Perussuomalaisten jytkyn ansiosta, taikka syystä, Suomessa on politiikka mennyt sekaisin. Mitään ei saada aikaan, eikä mistään tule mitään.

Minä olen erittäin huono opettamaan ketään, varsinkaan arvostettua talouskomissaariamme. En siis opeta, vaan pikemminkin muistelen että ennen talouspuolelle siirtymistään Rehn taisi toimia EU:n laajentumiskomissaarina.

Mikäli muistan oikein, niin juuri Olli Rehn oli mestaroimassa esimerkiksi Kreikan EU jäsenyyttä.

Minua paljon kokeneemmat talousasantuntijat sanovat että noissa neuvotteluissa ei kaikki mennyt aivan putkeen. Kreikka onnistui sumuttamaan EU:n neuvottelijoita antamalla taloudestaan hieman ehkä turhankin ruusuisen kuvan.

Mikäli neuvottelijat olisivat ottaneet asiat selville, ei Kreikka olisi EU:n jäsen, eikä apupaketeista olisi tarvinnut vääntää.

Samalla kulmakunnalla pysyäksemme, muistelen laajentumiskomissaari Rehnin hamunneen myös Turkia EU perheen jäseneksi. Muistankohan oikein?

Tätä taustaa vasten pohdiskeltuna, olisi ehkä ollut korrektia välttää julistamasta kaikkien EU:n ongelmien syyksi PS:n jytkyä ja suomalaisia äänestäjiä.

Mikäli lähtisi Rehnin linjoille ja alkaisi osoittelemaan syyttävällä sormella milloin mihinkin suuntaan, niin helposti heilahtaisi sormi TALVIVAARAA kohti ja muistiin napsahtaisi edellisen ympäristöministeri Lehtomäen nimi.

Toisena maaseutua kurmoottavana asiana pompahtaa mieleen haja-asutusalueiden JÄTEVESIASETUS. Tuota(kin) asetusta oli mestaroimassa Olli Rehnin puoluesisar Lehtomäki.

Mikäli talouskomissaari Rehn jatkaa Perussuomalaisten mollaamista, niin joku hätäisempi saattaa sivaltaa takaisin.

Minä olen kuitenkin sitä mieltä, että peruutuspeiliin tuijottamalla ei päästä eteenpäin, ei missään asiassa eikä millään tavalla.

Perussuomalaisessa politiikassa on varmaan korjaamisen varaa, kuten monen muunkin puolueen toiminnassa. Sama koskee meitä poliitikkojakin.

Uskon että Isänmaan etua ajetaan maailman turuilla paremmin, mikäli ajajat kykenevät tekemään mahdollisimman tiivistä ja hyvää yhteistyötä.

Toisten syyllistäminen ja vanhojen kaiveleminen ei johda rakentavaan yhteistyöhön. Se olisi syytä oppia meidän jokaisen – myös Ollin.

Reijo