KÄYTTÄMÄTÖN PUHEENVUORO…

Kokoomuksen naiskansanedustajat ovat sydämistyneet puhemies Heinäluomalle.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan puhemies Heinäluoma ei antanut eilisessä Ukrainan tilannetta koskevassa salikeskustelussa heille yhtään puheenvuoroa.

Edustajat olivat turhautuneita.

Voin lohduttaa edustajakollegoja kertomalla että moni muukin edustaja joutui istumaan tuppisuuna kolme tuntia.

Myös minä pyysin puheenvuoroa, mutta en saanut. On toki myönnettävä että en pyytänyt sitä heti alussa, vaan vasta sitten kun keskustelu leimahti Natoon – vai ei – linjalle.

Edustajilla on monta tapaa pyytää puheenvuroa. Yksinkertaisinta on nousta seisomaan ja painaa puheenvuoro nappia.

Puhemies myöntää puheenvuoron harkintansa mukaan.

Toinen tapa on pomppia seisomaan muutaman minuutin välein.

Minun tapani on tuo ensin mainittu. Joskus puheenvuoro tulee ja joskus ei. Ei siinä sen kummempaa.

Jos olisin eilen saanut puheenvuoron, olisin lausunut seuraavaa:

Arvoisa herra puhemies

Monissa puheenvuoroissa on tuotu esiin, pitäisikö Suomen liittyä Natoon vai jäädä sotilasliiton ulkopuolelle.
En ryhdy tässä vaiheessa asiaa enemmälti pohdiskelemaan, vaan ilmoitan omana kantanani että Suomi on puolustamisen arvoinen maa, Suomen paras puolustaja on suomalainen sotilas – niillä aseilla ja välineillä jotka sillä kulloinkin on käytettävissä.
Miinoittajan ja miinojen raivaajan koulutuksen saaneena, olisin kernaasti pitänyt sotilaidemme käytössä myös jalkaväkimiinat. JV -miina on erittäin kustannustehokas PUOLUSTAJAN ase.

En kuitenkaan pyytänyt puheenvuoroa puhuakseni Natosta taikka maamiinoista, vaan kysyäkseni hallitukselta, onko hallitus varautunut siihen että Krimin niemimaalla kaikesta sovittelusta huolimatta leimahtavat taistelut ja pakolaisvirta valuu naapurimaihin ja todennäköisesti Suomeen saakka.

Onko pakolaisvirtaan varauduttu, jos on niin miten? Jos ei ole varauduttu niin kysyn, olisiko jo syytä nostaa valmiutta myös sillä sektorilla.