VENÄJÄSTÄ…..

…….Puhutaan.

Odotin mielenkiinnolla eilistä TV2 lähettämää Venäjä iltaa.

Ei olisi kannattanut.

Kun Yleisradion ei tarvitse huolehtia rahoituksestaan, ei näemmä tarvitse huolehtia myöskään ohjelmien laadusta.

Viihdepuolella olemme jo tottuneet uusintoihin ja uusintojen toisintoihin, mutta asiaohjelmilta veronmaksajat sentään odottavat edes jonkinnmoista tasoa.

Valtion monopoli ei näemmä takaa laatua. Keskustelijoita sen kummemmin nimeämättä totean, että ”kaikenmosia tosentteja sitä maa päällään kantaa…nooh, jonkunhan ne tarttee ajatella nämä maaliman rannat seleviks.”

Minä ainakin tiedän kummalla puolella olen, ja voin sen reilusti myös sanoa.

Venäjän
tilanteesta lyhyesti:

-Edustaja Kanervaa kompaten. Mitään hätää Suomella ei toistaiseksi ole, mutta olisi edesvastuutonta sulkea silmänsä Venäjän viimeaikaisilta toimilta.

Nyt operoidaan Kaukasuksella, mutta missä huomenna?

-Suomi on liian riippuvainen Venäjän energiasta. Maamme talouden ja huoltovarmuuden kannalta vihreiden hiilenmusta politiikka on edesvastuutonta. Siitä on päästävä eroon.

Suomen etu on Venäjältä tuotavan energian vähentäminen ja omassa maassa tuotetun energian lisääminen.

Arkisessa elämässä ja valtakunnan politiikassa pätevät samat säännöt; kannattaa olla edes jonkinmoisissa väleissä naapureidensa kanssa. Mitä paremmat välit, sitä helpompi on elää ja olla.

Uhoaminen ei kannata.

Venäjän tapahtumiin yhdistetään monesti presidentti Putin. Minua hämmästyttää että maan pääministeristä ei kukaan puhu mitään.

Onko Venäjällä menossa kulissien takainen kisa siitä kuka maata johtaa?

Nyt näyttää siltä, että Ukrainan tilanne on tarkkaan harkittu ja etenee Venäjän laatiman käsikirjoituksen mukaan. Signeeraaja voisi olla vaikka herra Mainilasta.

Sielläkin väitettiin yhtä ja totuus oli toinen. Venäjä osaa tämän pelin.