KESKIVIIKON UUTISISTA……

….Verstaalla sammutettiin sorvi, puhallettiin kynttelit ja lähdettiin maakuntiin.

Kesätauon aikana ei näillä näkymin ole istuntoja. Jokunen valiokuntakokous voinee olla.

Uusi hallitus sai äänestyksessä luottamuksen -niukin naukin – sanoi joku kollegoista.

Pari muutakin uutista kerrottiin. Minun mielestäni päivän tärkein uutinen oli SOTE – sopuun pääseminen.

Asiaa sen enempää ruotimatta totean että sopuratkaisu oli kaikkien eduskuntapuolueiden tahdon ilmaus. Yksikään puolue ei pääse sanomaan että me runttasimme omat vaateemme läpi. Irtopisteitä tästä ei saa kukaan.

Ihan yleisellä tasolla puhuttaessa on muistettava että tämän ratkaisun kanssa elämme vuosikymmeniä. Puhutaan vaalikauden merkittävimmistä päätöksistä ja kun tällainen päätös saadaan neuvoteltua yhteistuumin kaikkien puolueiden kanssa, niin siitä pitää olla hyvillään.

Tosin pitää muistaa että nyt on sovittu vasta pääperiaatteista. Eli koivunhalkoa on veistetty vasta kirveellä. Tämän jälkeen tarvitaan monta neuvottelua ja sopimista jotta yksityiskohdatkin saadaan napsahtamaan omiin lokeroihinsa.

Eli nikkarikielellä; tarvitaan vielä höylää, raspia ja lopuksi hiekkapaperiakin.

Se vähemmän tärkeä asia – ainakin minulle – oli lakivaliokunnan päätös tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Tämän asian uutisoinnissa YLE ryömi riman alta parhaimpaan neuvosto tyyliin. Katsoin illan aikana kolmet YLEn uutiset. Jokaisessa ”puolueettoman” YLEn lähettämässä uutispläjäyksessä annettiin muutaman sekunnin puheenvuoro lakialoitteen vastustajalle Peter Östmanille.

Sen sijaan lakialoitteen kannattajilla oli käytössä lähes koko uutislähetys. Ei ole vaikeaa arvata mikä on puolueettoman YLEn kanta tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Jos uutistoimisto yrittää esiintyä puolueettomana, olisi kaiken järjen mukaan molemmille näkökannoille tullut antaa täsmälleen yhtä pitkä aika lähetyksessä.

Nyt ei annettu, vaan alettiin suoraan sanottuna muokata kansalaismielipidettä aloitteelle myönteiseen suuntaan.

Pitää muistaa että YLE toimii nykyään verorahoilla.

Se YLEn uutisoinnista.

Itse aloitteesta muutama sana. Pitempään palstaa lukeneet jo minun kantani tietävätkin. Uusille Lukijoilleni kerron sen lyhyesti.

Minä vastustan tasa-arvoista avioliittolakia ja samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta. Piste.

Minä en perustele kantaani raamatun taikka lakikirjan lauseilla vaan toteamalla että kyse on periaatteesta jota en sen kummemmin selittele taikka perustele.

En tunne olevani juntti taikka heinäkenkä, sen enempää kuin jälkeenjäänytkään.

En myöskään nimittele lakialoitteen kannattajia homoiksi taikka lesboiksi, sillä nimittely ei kuulu sivistyneen ihmisen puheeseen.

Mielipiteestäni huolimatta taikka juuri siitä syystä pidän itseäni sivistyneenä.

Ihmisten mielipiteet ovat kun sormenjälkiä – jokaisella omanlaisensa. Minä en ole omasta mielestäni niin hyvä ihminen että voisin arvostella toisen papillaarikuvioita ja vastaavaa käytöstä odotan osakseni.

Ystävissäni ja kavereissani on lakialoitteeseen myönteisesti ja kielteisesti suhtautuvia. Aloitteen kannattajat tietävät kantani, eikä siitä sen enempää keskustella. Me olemme kaikki Luojan luomia omine ominaisuuksinemme, enkä minä valikoi kavereitani heidän sukupuolisen suuntautumisensa perusteella.

Jos ja kun lakialoite tulee saliin, aion olla pulpetissa ja äänestää sitä vastaan.

Reijo