VASTAKKAINASETTELUA

Meistä moni on kierrellyt autoliikkeissä etsimässä kukkarolleen sopivaa kulkupeliä.

Uskon että moni on myös joutunut harkitsemaan ostopäätöstään useamman auton kesken. Ajatukset ovat saattaneet mennä niin, että tuon minä haluaisin, mutta tuohon on varaa.

Jos otan sen jonka haluan, mutta johon ei oikein olisi varaa, joudun tinkimään muusta ja kukkaron kanssa on oltava entistä tarkempana.

Elämä saattaa hankaloitua muilta osin ihan sen turhan kalliin autokaupan takia.

Jos jollekin kertoo tällaisesta hankinnasta ja sen tiimoilta käymästään jaakobin painista, ei kukaan pidä puhetta outona.

Meistä moni on myös käynyt tapaamassa ikääntyneitä läheisiään erilaisissa hoitokodeissa, joissa vuoteen omana makaava vanhus vaikuttaa perin onnettomalta. Myös puheet vaippojen laskemisesta ovat turhan tuttuja.

Hoitolaitosten henkilökunta venyttää hoitotarvikkeita mahdollisimman tarkkaan. Turhan tuttuja ovat myös kertomukset siitä että vanhukselta on otettu vaippa ja todettu, että se ei ole vielä riittävän märkä, joten vaippa laitetaan takaisin ja vaihdetaan vasta kun se ei enää ime kehon eritteitä.

Tunnustan suoraan että minua puistattaa kuulla tällaisia puheita. En halua kirjata tähän voimasanaa, vaikka mieleni tekisi!!

Hoitolaitosten rahapula on krooninen. Näyttää siltä että, yhteiskunnalla ei enää ole varaa hoitaa kunnolla ja kunnialla ikääntyneitä kansalaisiaan. Kyse ei ole siitä etteikö hoitohenkilökunta haluaisi hoitaa ja tekisi parastaan, vaan kyse on yhteiskunnan tarjoamista resursseista. Ei ole rahaa.

Samaan aikaan soilla kävelee yhteiskunnan varoilla palkattuja henkilöitä etsimässä harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja, sekä kartoittamassa monimuotoista luontoa.

Jos sammaleen seasta löytyy harvinainen sarvijaakko ( jaakko tässä tapauksessa pienellä kirjoitettuna) taikka muu ötökkä, piirretään karttaan rinkula ja seulotaan alue entistä tarkemmin.

Seulomisen seurauksena saattaa käydä niin, että suo ja sen reunamat rauhoitetaan kaikenlaisilta toimilta, jotta sarvijaakolla olisi tilaa elää ja hengittää sammaleen seassa.

Jos kysymyksessä on yksityisen omistama maa-alue, se ostetaan valtiolle. Ei ole rahasta pulaa, kun pelastetaan sarvijaakkoa.

Jos joku taitamaton uskaltaa verrata harvinaista sarvijaakkoa hoitolaitosten vuodeosastojen vanhuksiin, todetaan kaksi asiaa. Ensimmäiseksi sanotaan että vanhukset eivät ole uhanalaisia toisin kun sarvijaakot, jotka uhkaavat kadota telluksen pinnalta kokonaan.

Heti perään todetaan myös, että on typerää ja populistista verrata sarvijaakkoa ja vanhusta ja kyseenalaistaa kumpaan meillä on varaa.

Ei pidä tarkoitushakuisesti ja halpamaisesti lähteä asettelemaan vastakkain tällaisia asioita.

Niimpä, ei pitäisi autokaupassakaan asettaa vastakkain Rols Roycea ja lähileipomon ruisleipää.