KESÄKOKOUKSESTA…..

…….Eduskuntaryhmämme kokoontui Vantaan kaupungintalolla pari päivää sitten.
Lähes kaikki edustajat olivat paikalla.

Perinteiseen tapaan paikalla oli myös toimittajia ja toimittelijoita.

Toimittajat kertovat objektiivisesti havaintonsa kokouksen, taikka kulloisenkin tapahtuman kulusta.

Toimittelijat kertovat havaintonsa jostain muusta.

Minun arvioni mukaan kokouksen tärkein päätös oli jättää hallitukselle välikysymys sisäisen turvallisuutemme tilasta.

En nyt tarkoita pelkästään surkeita poliisiresursseja, vaan kaikkia sisäisen turvallisuutemme eteen työskenteleviä viranomaisia. Poliisin ohella myös tullia ja rajavartiostoa. Samaan ketjuun yhdistän myös puolustusvoimat.

Jos korjausliikettä ei saada aikaan, lähtee mopo lapasesta. Kansalaiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä ja se ei ole kenenkään etujen mukaista. Korpilaki on tunnetusti kova. Valittaa voi Jurvan kuntaan – jos enää kykenee valittamaan.

Tällaiseen tilaan ei ole syytä yhteiskuntaamme ajaa. Tarvitaan korjausliike, tarvitaan KÄÄNNE!

Tilanne on pidettävä viranomaisten hallinnassa. Erilaisten oikeudenloukkausten selvittelemiseen ja jälkipyykkien pesemiseen kuluu valtava summa verorahoja.

Terveyden hoitaminen on aina halvempaa ja ennen kaikkea mukavampaa kuin sairauden hoitaminen. Samoin ajattelen erilaisista oikeuden loukkauksista. Yhteiskunnan etujen mukaista on lisätä kansalaisten turvallisuuden tunnetta ja vähentää pelkoa rikoksen kohteeksi joutumisesta.

Ennalta estävyyttä on parannettava lisäämällä kiinnijäämisriskiä ja oikeuden loukkausten selvitysprosentteja. Tekijä on saatettava vastuuseen teostaan nykyistä useammin ja nykyistä nopeammin. Erityisestävyys lisää yleisestävyyttä.

Näin se menee.

Taannoisessa REINIKAISIA RATILLE – kirjoituksessani kerroin kuinka tähän pisteeseen on tultu. Kirjoitus löytyy tuosta alempaa.

Reijo