VIIKON VARRELTA…….

Moni muistaa EU:n myöntäneen avustuksia Espanjalle ja Italialle, koska näiden maiden vihannesviljelijät kärsivät Venäjän talouspakotteista.

Espanjan ja Italian neuvottelijat olivat kärppänä EU:n yhteisellä rahakukkarolla heti kun tuli tietoon Venäjän vastatoimet.

Nopea reagoiminen kannatti, ihan konkreettisesti. Rahaa tuli.

Samassa rytinässä tuli tietoon myös Venäjän nuiva suhtautuminen EU:n alueelta tuotaviin maitotaloustuoteisiin. Nämä pakotteet koskivat kaikkein kipeimmin Liettuaa ja Suomea.

Liettualaisista en tiedä, mutta meille suomalaisille vakuuteltiin että kaikki voitava tehdään jotta myös meidän viljelijämme saavat avustusta EU:n yhteisestä kassasta.

Ministeriön suunnilta on vakuuteltu meille poliitikoillekin, että neuvotellaan ja hyvältä näyttää.

No, nyt näyttää siltä että avustuksia ei taideta saadakkaan. Näyttääkö se sitten hyvältä – sitä saa jokainen pohtia tykönään. Minä sanon suoraan että ainakin minua hirvittää suomalaisten viljelijöiden puolesta.

Suomi ja suomalaiset ovat eturivissä kun valitaan nettomaksajia, mutta takarivin poikia siinä vaiheessa kun valitaan erilaisten tukien taikka avustusten saajia.

Suomalaisille maidontuottajille varattua rahaa menee epola -viruksen torjumiseen Afrikkaan. Nyt EI PIDÄ kuitenkaan asettaa vastakkain suomalaista talonpoikaa ja sairasta afrikkalaista lasta. Se olisi jo liian irvokas asetelma.

Joka tyvenen makaa – se tuulen soutaa. Tämä pitäisi jo EU virkamiestemme tietää.

Myös toinen viljelijöihimme kohdistuva jobinposti tulee EU:sta.

EU rukkaa omia tukijärjestelmiään vähän samalla tavalla kun me siirtelemme kelloa keväisin ja syksyisin. Aina menee muutama päivä totutteluun.

Nyt tukijärjestelmien siirron takia kotimaiset tukimaksatuksia käsittelevät viranhaltijat eivät kuulemma ehdi käsittelemään ajoissa tulevan vuoden tukihakemuksia.

On ihan vakavalla naamalla todettu että merkittävä osa vuoden -15 tuista maksetaankin vasta seuraavana vuonna.

Mitähän kuulkaas tapahtuisi jos ihan vakavalla naamalla sanottaisiin paperiliiton työntekijöille taikka laivatelakan rautakourille että sorry pojat, mutta teiltä jää ensi vuonna palkat saamatta ja ne maksettaneen vasta seuraavana vuonna?

Luulen että yleislakko olisi ovella.

Kun viljelijöiden kukkarolla käydään, niin se ei tunnu huolettavan juuri ketään. Syytä olisi, sillä huomennakin meidän pitää syödä.