LEHTISTÖTIEDOTE..

…PS puolueen työmies Matti Putkonen oli jossain haastattelussaan antanut ymmärtää että me Perussuomalaiset olisimme valmiita leikkaamaan maanviljelijöiden eläkkeitä autoveron poiston kompensoimiseksi.

Sain parikymmentä soittoa ja saman verran sähköposteja asian tiimoilta, joten katsoimme maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenten ja edustaja Pentti Oinosen kanssa viisaimmaksi laatia tiedotteen, jolla me sanoudumme irti Putkosen linjauksesta.

Alla tiedote kokonaisuudessaan:

Perussuomalaiset eivät ole leikkaamassa viljelijöiden eläkerahoja!

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet, kansanedustajat Lauri Heikkilä, Reijo Hongisto ja Pirkko Mattila sekä maaseutupoliittisen työryhmän jäsen, kansanedustaja Pentti Oinonen toteavat, että työmies Matti Putkosen kannanotot maatalousyrittäjien eläkkeistä eivät vastaa puolueen eivätkä eduskuntaryhmän kantoja.

Perussuomalaisten maaseutupoliittisessa ohjelmassa todetaan selkeästi, että maatalousyrittäjä on eläkkeensä ansainnut. Puhutaan sentään suomalaisen puhtaan ruoan tuottajasta. Maatalouspolitiikkaa säädellään pitkälti Brysselistä, mutta ruoka tuotetaan Suomessa. Yksi työpaikka alkutuotannossa vastaa neljää työpaikkaa elintarvikeketjussa.

On tosiasia, että MyEL–eläkkeet ovat yrittäjäeläkkeistä pienimpiä, vaikka maatalousyrittäjä tekee pitkää päivää alkutuotannossa. Perussuomalaisten maaseutupoliittisessa ohjelmassa todetaan: ”Perussuomalaisten mielestä maatalousväestön tulotason on vastattava yleistä tulokehitystä.”.

Valiokunta- ja eduskuntatyöskentelyssään perussuomalaiset ovat pyrkineet johdonmukaisesti tukemaan suomalaista perheviljelmää maaseutuelinkeinojen ja suomalaisen ruoantuotannon pohjana. Samalla korostamme mm. metsäpolitiikan säilyttämistä kansallisena. Maataloustuotanto vaatii yrittäjältä pitkäaikaista sitoutumista, jota tuemme myös tulevaisuudessa.