VAKAIN TUUMIN JA PERINPOHJAISESTI HARKITEN

Moni muistaa taikka muistelee tuota rikoslaistammekin tuttua tunnusmerkistön osaa. Tosin pykälän tunnusmerkistössä ei puhuta perinpohjaisesta, vaan ainoastaan vakaasta tuumasta ja harkinnasta.

Viranomaisiamme syytetään milloin mistäkin. Jotkut päätökset ovat hätäisesti tehtyjä ja sen takia perusteluiltaan torsoja. Joku virkamies hautoo päätöstään kun koppelo muniaan jotta valmista ei meinaa tulla millään.

Yleisesti puhutaan että maassa seisoo 1,5 miljardin investoinnit kun ei saada lupapäätöksiä aikaiseksi.

Jos lupapäätöksen tekee ELY niin joku AVI:sta valittaa ja päin vastoin.

Viranomaiset valittavat viranomaisten tekemistä päätöksistä ja suma vaan seisoo.

Yritä tässä sitten puhua kotimaisten työpaikkojen puolesta ja kehota yrittäjiä investoimaan.

Tänään kuulin jutun jonka kerron nyt myös Sinulle.

Minulle soitti tuttu ja luotettava henkilö joka kertoi että Hänen lähisukulaisensa, 99 -vuotias sotaveteraani asuu yksin kotonaan.

Tämän tervaskannon pää pelaa kun partaveitsi, mutta toki sotareissun rasitukset ja muut iän tuomat vaivat tuntuvat jo kehossa.

Sotareissukaan ei mennyt ilman ensisidettä, sillä mies oli haavoittunut käteen. Käden vamma oli haitannut miestä, mutta vammastaan huolimatta Hän oli puskenut elämässä eteenpäin ja osaltaan rakentanut meille sitä hyvinvointia jota tämä tunarien sukupolvi on nyt romuttamassa.

Vuonna 1975 veteraani oli anonut sotainvaliditunnusta ja pyytänyt määrittämään vamman haitta-asteen. Viranomaiset olivat kirjanneet anomuksen ja asian hautominen alkoi.

Kysymyksessä lienee harvinaisen vaikea tapaus, sillä asia oli kuuleman mukaan saatu ratkaistua vasta jokunen päivä sitten.

Kun asia pannaan vireille 1975 ja ratkaisu tulee helmikuussa 2015, niin täytyy sanoa että ainakaan sitä päätöstä ei ole hätiköimällä tehty.

Kun päätös oli ollut myönteinen, pääsee 99 vuotias sotaveteraani ja nyt myös virallisesti tunnustettu sotainvalidi nauttimaan 20 prosentin haitta-asteen myötä tulevista ”runsaista” korvauksista.

Edellyttäen, ettei tästäkin päätöksestä joku tohvelisankari valita.

Lopuksi lyhyt populistinen osuus:
-Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti tutkii kuinka naakkojen aiheuttamia vahinkoja voitaisiin vähentää.

Hankkeeseen palaa rahaa melkoisesti. Jos tutkimuksissa päädytään umpikujaan, kehotan tutkijoita kääntymään sellaisten tervaskantojen puoleen jotka ovat rautatähtäimien takaa katsoneet muutakin kun lintujen höyhenpeitteitä.

Vastaus tulee taatusti ja se voi yllättää – taikka sitten ei.

Naakkojen aiheuttamien vahinkojen määrä korreloi suoraan naakkojen määrään.

Tutkimuksiin kohdennettu raha voitaisiin käyttää tutkimalla kuinka maamme kunniakansalaisille turvataan ihmisarvoinen elämä viimeiseen hengenvetoon saakka.