RULLAATI RULLAA….

Työn Juhlaa itse kullekin!

EI, en kommentoi hallitusneuvotteluja! Miksi?

Siksi että en ole niissä mukana. Yleensä neuvotteluissa mukana olevat kykenevät kertomaan neuvottelujen kulusta enemmän kun täysin sivulliset.

Maan tapa on toki ollut että ne joilla ei ole mitään käsitystä asioiden todellisesta tilasta, ovat kaikkein kärkkäimpiä antamaan sisäpiirin tietoja. ”Tietoja” joilla ei ole mitään tekemistä objektiivisen totuuden kanssa.

Tuuli huulia heiluttaa!

Keskiviikkona oli maakuntalehdissämme juttu ” VAALIPIIRIN EDUSTAJAT NIHKEITÄ NATOLLE”.

Minun kantani oli kirjattu näin: ”Pohjalaisen vaalikoneen erikoisimman vastauksen antaa perussuomalaisten Reijo Hongisto. Hän on nyt vastaan mutta lupaa äänestää enemmistön mukana, jos tilanne muuttuu.”

Vaalikoneeseen kirjoitin sanasta sanaan näin:

Suhtaudun Natoon kriittisesti. Jos päättäisin asiasta tällä hetkellä, äänestäisin liittymistä vastaan. Vaalikausi on neljä vuotta pitkä ja maailmanpoliittinen tilanne voi muuttua vaalikauden aikana jolloin on syytä arvioida kantaansa uudestaan. Jos asiasta järjestetään neuvoa antava kansanäänestys, äänestäisin enemmistön mielipiteen mukaan”

Uskon että yllä oleva teksti on melko selvää kaikille.

Saivartelijoiden varalta tiivistän vielä sanomani näin:

Isänmaallemme on parasta pysytellä puolueettomana. Ei ole syytä olla rähmällään itään eikä länteen.

Kansanedustajan toimikausi kestää normaalisti neljä vuotta. Minulle se on pitkä aika ja ainakin minun mielestäni tuon ajan kuluessa maailman poliittinen tilanne saattaa muuttua oleellisesti.

Jos et usko – muistele vaikka Kaukasuksen tapahtumia. Ota kalenteri ja katso koska kuulit ensimmäiset uutiset kuumista hylsyistä.

Hylsyistähän se yleensä alkaa.

Jos minä vaalikauden alussa lyön kantani lukkoon Naton suhteen, ei sitä vaalikauden aikana noin vain muutella. Ei – vaikka tarvetta olisikin!

Tämän takia ja pelkästään tästä syystä minä haluan pitää itselläni käytössä kaikki mahdollisuudet mitä Nato Isänmaallemme tarjoaa.

Viime aikoina uutisoiduista rajaloukkauksista huolimatta minä en vielä pidä tilannetta niin huolestuttavana että meidän pitäisi hakea Naton jäsenyyttä. Huomaa sanat ”en vielä”. Jos koukkiminen rajoillamme jatkuu, varaan itselleni oikeuden muuttaa kantaani

Nato ei ole minulle mikään periaate asia. Sukupuolineutraali avioliitto sitä on, mutta ei Nato.

Minun mielipiteeni samaa sukupuolta olevien keskinäiseen avioliittoon ja adoptio-oikeuteen ei muutu vaalikauden eikä vaalikausien aikana, mutta Natoon saattaa muuttua jos tarve vaatii.

Tämä tarvehan ilmenee monilla tavoilla. Maalla, vedessä ja ilmassa…

Jos joku ulkopuolinen valtio toistuvasti ja tarkoituksella loukkaa Suomen ilmatilaa, aluevesiä taikka tunkeutuu maa rajamme sisäpuolelle, minä alan suhtautua Natoon nykyistä myönteisemmin.

Uskon että samalla tavalla ajattelee moni muu Suomen kansalainen.

Jos Natosta järjestetään neuvoa antava kansanäänestys, on ainakin minulle – sen äänestävän kansan edustajana – luonnollista kuunnella herkällä korvalla äänestäjieni tahtoa. Kuunnella ja toimia kansan tahdon mukaisesti.

Minä ajattelen niin että kansa ei voi olla väärässä. Yksittäinen kansanedustaja voi mielipiteineen olla pahastikin ”ulalla” mutta kansa ei ole. Koska minut on valittu eduskuntaan toteuttamaan kansan tahtoa, on luonnollista tehdä se loppuun saakka.

Reijo