OPPIA IKÄ KAIKKI

Venäläisten oppitunti median harhauttamisesta:

Helsingissä pidettiin Etyj-juhlakokokous. Kokouksessa oli tarkoitus muistella 40 vuotta sitten synnytettyä Helsingin henkeä ja samalla nostaa neuvottelupöytään Venäjän toimet Kaukasuksella.

Vihreistä miehistä ja heidän aseidensa alkuperästä on puhuttu kuukausi tolkulla. Puheiden perusteella jotoksen alkupää näyttää olevan Venäjällä, vaikka venäläiset asian kiistävätkin. Kansainvälisten uutistoimistojen hankkima kuvamateriaali on niin vakuuttava että venäläisten kiistoon ei enää uskota.

Kaukasuksen operaatiota ei lasketa Venäjälle kunniaksi ja käsitykseni mukaan juhlakokouksessa oli tarkoitus keskustella juuri tästä arasta aiheesta.

Selvää lienee etteivät ainakaan kaikki puheenvuorot olisi olleet mieluista kuultavaa venäläisille kokousosanottajille. Jos ei halua saada julkisesti kritiikkiä, on viisaampaa välttää tilanteita joissa joutuu kritiikille alttiiksi. Lieneekö sattumaa vai taitavasti suunniteltu juttu että kokouksessa oli läsnä vain heidän Etyjin terrorismin vastaisen toiminnan erityisedustajansa Nikolai Kovaljov. Muu valtuuskunta ei osallistunut kokoukseen.

Euroopan Unionissa laadittiin keväällä lista niistä venäläisistä vaikuttajista joita ei toivota EU:n alueelle. Tällainen Persona non grata – lista toimii tietenkin myös toisin päin. Jos on tiedossa kokous jossa mahdollisesti käsitellään venäläisille arkaluontoisia asioita, voi ilmoittaa kokouksen osanottajiksi juuri nämä estolistalla olevat henkilöt.

Kun henkilöitä ei päästetä maahan, on olemassa syy vapaasti arvostella ja kritisoida kulloisenkin kokouksen järjestäjämaata väittämällä että emme voi neuvotella kun te ette edes päästä meidän neuvottelijoitamme kokouspaikalle.

Estettyjä henkilöitä aletaan helposti pitää marttyyreina ja esimerkiksi Etyj kokouksessa taisi käydä juuri tällä tavalla. Suomalainen media kirjoitti palstametrikaupalla siitä että Venäläisiä ei päästetä maahan , mutta ei juuri sanallakaan maininnut Kaukasuksen vihreistä miehistä ja heidän alkuperästään.

Näin mediaa vietiin vipukelkalla harhauttamalla sen huomio pois kokouksen asialistalla olevista asioista. Jos haluat salata oleellisen, nosta epäoleellinen valokeilaan ja keskusteluun, näin yksinkertaista se on.

Venäläiset hallitsevat poliittisen taktikoinnin ja median juoksuttamisen. Ei se ole tyhmä joka juoksuttaa, vaan se joka juoksee.

Kreikkalaisten oppituntunti EU:n juoksuttamisesta:

Yleisesti on tiedossa Kreikan tilanne, joten sitä ei ole tarpeen enemmälti selvittää.

Sen sijaan pyydän kiinnittämään huomiota EU:n päätöksentekojärjestelmään. Kreikka on antanut oivan oppitunnin siitä että teet mitä teet taikka jätät senkin tekemättä, niin tästä huolimatta muut EU maat paapovat uppiniskaista jäsentä ja houkuttelevat tämän keinoja kaihtamatta takaisin neuvottelupöytään.

Tämä näytelmä on nyt nähty niin monta kertaa että käsikirjoitus lienee kaikille jo tuttu.

Meidän suomalaisten on hyvä muistaa tämä kun seuraavan kerran joudumme jollekin EU:n sanktiolistalle. Näitä listojahan on jo monenlaisia. Esimerkiksi kelvannee vaikkapa minulle niin mieluisa suurpeto- ja maatalouspolitiikka.

Kun susi on harvinaisena ja uhanalaisena eläinlajina rauhoitettu, on Suomen velvollisuus huolehtia osaltaan susikannan säilymisestä alueellaan. Viranomaisemme ovat EU määräysten pelossa laatineet oikein susikannan hoitosuunnitelmankin.

Sama koskee tietenkin myös karhua. Jos emme noudata EU:n määräämiä ohjeita, niin meille tulee ”sanktioita”. Voi hyvänen aika sentään!

Miten luulette kreikkalaisten suhtautuvan tällaisiin ”sanktiolistoihin”?

13.12.2014 tuli voimaan uusi EU:n asetus kalastus- ja vesiviljelytuotteiden markkinointijärjestelystä. Asetus velvoittaa kalakauppiasta ilmoittamaan myymänsä kalan tieteellisen nimen ja pyyntitavan. Jos ei kalatiskin reunassa lue että suomalainen, verkolla Lappajärvestä pyydystetty ahven (Perca fluviatilis) 5e/kg, rikkoo kalakauppias EU asetusta. Sanktioita voi vain arvailla.

Entäs sitten maataloudelle asetetut määräajat? Viljelijän on määrättyyn päivään mennessä kylvettävä peltotilkkunsa, määrättynä ajankohtana on ruiskutettava kasvinsuojeluaineet ja ruiskuttajalla on oltava vielä tietynlainen koulutuskin jne…

Samat määräykset koskevat montaa muutakin toimialaa. Omat virkamiehemme on peloteltu niin hengettömiksi että joka ripsausta on noudatettava ja noudattamista valvotaan.

Minäpä kysyn nyt toisen kerran että miten nämä samat MÄÄRÄYKSET on hoideltu Kreikassa?

Jos ei tästä Kreikan oopperasta muuta opita, niin yritetään nyt oppia ainakin sen verran että näyttää olevan ihan yksi lysti noudattaako joku jäsenmaa pilkun tarkasti jotakin Brysselissä laadittua määräystä taikka direktiiviä vai eikö noudata.

Jos Suomi päättää kansallisen etumme nimissä viitata kintaalla jollekin meidän oloihimme soveltumattomalle direktiiville, niin seuraamuksista ei näemmä ainakaan Kreikan esimerkin valossa kannata huolehtia. Suomea ei päästetä pois EU:n nettomaksajan roolista vaikka miten pullikoisimme direktiivejä vastaan. Tämän takia meidän on otettava yhä paremmin huomioon oma kansallinen etumme suhteessa EU:sta tuleviin direktiiveihin. Mallioppilaan rooli maksaa meille liikaa.

Jokisella oli eväät levällään ja EU:lla näyttää olevan päätöksentekomekanismi.

Ooppera on kallis taiteen laji ja kreikkalaisten järjestämä näytös eritoten.