POIMINTOJA UUTISVIRRASTA

Katselin eilen (26.7) Maikkarin kympin uutiset.

Uutisista jäi mieleeni edustajakollega Immosen fb viestistä noussut kohu ja juttu Unkarin ja Serbian rajalle rakennettavasta aidasta. Raja-aidasta tulee 170 kilometriä pitkä, 3 metriä korkea ja se maksaa noin 25 milj.euroa.

Immosen juttu oli paljon lyhyempi, matalampi ja ainakin tähän mennessä myös halvempi.

Aitajutussa haastateltiin Unkarin pääministeriä Viktor Orbania. Pääministeri Orban totesi haastattelussaan näin:

”Haluaisimme säilyttää Euroopan eurooppalaisille. Se vaatii panostusta myös muilta mailta. Mutta on myös jotain jota emme vain toivo vaan vaadimme: haluamme Unkarin unkarilaisille.
-Yksi asia, mistä meidän pitäisi puhua avoimesti ja suoraan on, että Eurooppaan saapuvien laittomien siirtolaisten ja terrorismin välillä on selvä linkki”

Minun mielestäni melko rohkeaa puhetta pääministeriltä. Nähtäväksi jää millaisen metelin tämä aiheuttaa mediassa – vai aiheuttaako mitään.

Moni on kysynyt mielipidettäni edustaja Immosen kirjoitukseen. En ole Immosen kirjoitusta laajemmin analysoinut, sillä se ei ole minun tehtäväni. Jokainen edustaja vastaa itse kirjoituksistaan ja puheistaan. Jos itse olisin juuri tuosta aiheesta kirjoittanut, olisin käyttänyt suomen kieltä ja toisenlaisia sanavalintoja.

Voin kuitenkin jo tässä kertoa että jos vielä joskus kirjoitan lähteväni ”vaalikentille vaalitaisteluun”, niin ei tarvitse lähettää poliisipartiota perään. Minä en aio sananmukaisesti taistella kenenkään kanssa, vaikka ehkä tuollaista kielikuvaa käytänkin.

Uskon myös että yksikään ”Kansainvälistä” laulava henkilö ei laulaessaan tarkoita että hän laulun loputtua ponkaisee työväentalosta ulos ja ryhtyy ryskyin murtamaan pakkovaltaa ja lyömään alas koko vanhaa maailmaa. Kyseessä on minun tulkintani mukaan jo aikansa elänyt kielikuva, jota ei pidä ottaa ihan kirjaimellisesti – edes professorien.