SISÄLUKUOPPIA…

Vanhan sanonnan mukaan saivartelijat ja muut tyhjän naurajat lukevat kirjoituksia kuin rupi Raamattua.

Teksti luetaan tarkoituksena hakea siitä mahdollisimman paljon virheitä ja samalla väännellä kirjoittajan sanomaa omien mieltymysten mukaiseksi taikka vastaiseksi.
Miltä kantilta kulloinkin tuulee.

Minä luen muiden tekstien ohella harvakseltaan myös Raamattua. Tähän päivään mennessä minulle ei ole juolahtanut mieleenkään lukea Isoa kirjaa niin että minä hakemalla hakisin sieltä virheitä taikka muita mielestäni epänormaaleja tapahtumia.

Päin vastoin. Minä olen ymmärtänyt Raamatun tekstin niin, että minä haen sitä tekstiä vasten virheitä omista tekemisistäni, sanomisistani taikka ajatuksistani. Minä ajattelen että Raamatun kirjoitukset ovat kuin kirvesmiehelle vesivaaka – se näyttää totuuden. Sitä ei tarvitse kyseenalaistaa.

Lukiessa on monesti ottanut reki hietaan – tunnustan sen.

Esimerkkinä vaikkapa sunnuntaisin Jumalanpalveluksessa luettava Isä meidän rukous.

Siinä on puhutteleva teksti ja lähes tulkoon joka päivä tökkään kohtaan ”Tapahtukoon Sinun tahtosi”.

Sitä on melko vaikeaa niellä, kun aina pitäisi päästä itse päättämään asioiden kulusta. Niin on hyvä kun käy. Joka on omasta mielestään virheetön, heittäköön ensimmäisen kiven.

Edustajakollega Immonen on ollut julkisuuden valokeilassa viikkotolkulla. Näyttää siltä että sanoipa taikka kirjoittipa Immonen mitä tahansa, siihen joku tarttuu ja tulkitsee Immosen ajatukset kuin itse rupi Raamatun tekstejä.

Viimeisin messu taisi nousta edustaja Immosen toimittajien puoluekantoja koskevasta Facebook kirjoituksesta.

Immonen joutui kivisateeseen ja heittelemässä oli myös oman puolueen edustajia.

Neljä vuotta eduskuntasalissa istuneena olen todennut siellä olevan monta entistä toimittajaa. Nimiä ei tarvinne tässä luetella. Minun mielestäni on ihan luonnollista että edustajina on myös toimittajien ammattikuntaan kuuluvia. Päinvastainen asetelma olisi jo luonnoton.

Minä olen pohdiskellut asiaa ja päätynyt siihen että tiedotusvälineessä A työskennellyt toimittaja B ei ole vahingossa valinnut poliittiseksi kodikseen puoluetta C.

En myöskään oikein usko että toimittaja on ennen eduskuntaan tuloaan ollut puolueisiin sitoutumaton ja vasta eduskuntavaaliehdokkuutensa myötä hakeutunut puolue C:n jäseneksi.

Minä olen tätä mieltä. Sinä voit olla mitä mieltä haluat.

Uskon kuitenkin edelleen että ainakin puolueisiin sitoutumattomien uutisvälineiden toimittajat pyrkivät tekemään juttunsa mahdollisimman objektiivisesti. Joku onnistuu ja joku toinen ei.

Sellaistahan se elämä on muillakin aloilla.

Nyt meni kuva, kohta varmaan menee äänikin ja lopunhan Te arvaattekin.

Reijo