KUPPI KAATUU JA SOKKA ON LÖYSÄLLÄ

Ylen Ykkösaamussa tänään (26.9) haastateltu EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies oli todennut että maahanmuuttajia tarvitaan töihin, he eivät uhkaa suomalaisten työpaikkoja.

Ei liene salaisuus että me liikumme Häkämiehen kanssa eri piireissä. Häkämiehellä oli varmaan perusteet lausumalleen. Minä taas olen Hänen kanssaan jyrkästi eri mieltä.

Mielestäni tuollainen heitto oli nykyisessä tilanteessa erittäin huono ja uskallan sanoa että jopa varomaton. Olisi ollut viisaampaa olla ihan hiljaa, ainakin tuosta aiheesta.

Perustelen kantani näin.

Tunnen satoja turvallisuusalan toimijoita; poliiseja, vartijoita, sotilaspoliiseja, ammatti sotilaita, rajavartijoita, palo- ja pelastusalan henkilöstöä, sairaanhoitajia ja hätäkeskuspäivystäjiä. Minun kaveripiiriini kuuluu rautaisia ammattilaisia jotka valvovat ja varmistavat että Isänmaa on turvassa 24/7/365.

He pitävät Isänmaata pystyssä vaikka heidän palkastaan leikattaisiinkin sunnuntailisiä.

Minä olen oppinut luottamaan Heihin ja kunnioittamaan Heitä.

Kun käyn kioskilla ostamassa Sisua, tapaan joka kerta henkilöitä jotka ottavat puheeksi maahanmuuton. Sellaista kertaa ei ole viimepäivinä tullut etteikö joku olisi sanonut että joko pannaan vyö syöttäjään.

Tällaisiin heittoihin olen huumorilla jotain kuitannut, mutta ei niin pientä pilaa etteikö totta toinen puoli.

Kun nämä ”pannaanko vyö syöttäjään” ja ”kohta on sokka irti” -tyyliset huudahdukset toistuvat päivittäin ja yhä useammin, minä huolestun.

Minä huolestun erityisen paljon jos ja kun minä saan kuulla vielä omilta luottokavereiltanikin että nyt pitää kuule Reijo tehdä jotain. Kohta tilanne lähtee käsistä.

Kun tällaisia lausumia tulee alan ammattilaisilta, on syytä myös alaa tuntemattomien uskoa että yhteiskuntarauhan turvaaminen saattaa pikapuoliin olla työlästä.

Kun tilanteessa on muutenkin pitelemistä, ei enää tarvita yhteiskunnan huipulla olevien kommentteja siitä että ”Turvapaikan hakijoiden määrät eivät ole niin suuria, että siinä olisivat suomalaisten työpaikat uhattuina” (Häkämies Ylen Ykkösaamussa)

Kun maassa on noin puoli miljoonaa työtöntä omasta takaa, kun hallitus leikkaa ja sopeuttaa, kun työnantajat jakavat lomautusvaroituksia ja tehtaita liputetaan ulkomaille, ei tarvita yhtään heittoa siitä että kotimaan työmarkkinoille kaivataan lisää väkeä.

Sanalla sanottuna olisi viisaampaa pitää suu supussa.

Kun entinen kokoomuksen ministeri ja pitkäaikainen kansanedustaja totesi tuolla tavalla, syntyy mielenkiintoinen kytkös kokoomuksen nykyiseen sisäisestä turvallisuudesta vastaavaan ministeriin. Jokainen voi itsekseen pohdiskella että kuinka laajaa Häkämiehen ajattelu puolueen sisällä on ja onko sillä ollut vaikutuksia myös rajaturvallisuuteemme.

Vuotavatko rajamme vain sen takia että EK näkee maahanmuuttajat ”positiivisena mahdollisuutena”?

Monet alan ammattilaiset ovat hämmästelleet rajaturvallisuutemme toimia jotka tuntuvat olevan aina pari viikkoa myöhässä. Perin tahmeasti reagoidaan tilanteissa joissa vaadittaisiin nopeita ja tehokkaita toimia. Onko viranomaisorganisaatiomme näin ”ruosteessa” vai missä on vika?

MAASSA MAAN TAVALLA TAIKKA

…maasta pois.

Myös tässä turvapaikka-asiassa vedotaan EU:n yhtenäisyyteen ja tasapuoliseen taakanjakoon. Aina ollaan vaatimassa tasapuolisuutta ja Suomihan kiltisti myöntyy vaatimuksiin.

Mitäs jos me suomalaisetkin vaatisimme samaa muilta EU jäsenmailta. Eri EU maat ovat itsenäisesti neuvotelleet omat palautussopimuksensa.

Tiedossa on että esimerkiksi Ruotsi voi palauttaa turvapaikan hakijoita huomattavasti laajemmin kun Suomi.

Ruotsi on onnistunut neuvottelemaan Suomea paremmat palautussopimukset.

Mielestäni nyt olisi EU:n yhtenäisyyden nimissä vaadittava että jos yksi EU:n jäsenvaltio voi palauttaa turvapaikan hakijan valtioon X, niin sama oikeus on jokaisella EU:n jäsenmaalla.

Minun oikeustajuuni ei mahdu se että esimerkiksi Ruotsi voi palauttaa henkilöitä joihinkin Irakin maakuntiin, mutta Suomi ei voi.

Esitän pikaisia neuvotteluja ja nopeita päätöksiä joissa mahdollistetaan koko EU:n alueita koskeva palautusoikeus. Tämä on sitä taakanjakoa.

Jos tämä ei jostain syystä käy muille EU maille, voisi Suomikin kiristää omaa maahanmuuttopolitiikkaansa.