EU TULIASEDIREKTIIVISTÄ

Tänään (25.10.15) julkisuudessa olleen tiedon mukaan EU:n komissio haluaa avata tuliasedirektiivin. Tarkoituksena on rajoittaa ampuma-aseiden hankkimista ja jopa hallussapitoa.

Niinpä niin.

Syy direktiivin avaamiseen on tällä kertaa saatu ranskalaisessa junassa tapahtuneesta ammuskelusta. Ammuskelija taisi olla niitä halal- teurastetun lampaanlihan syöjiä.

Kun ranskalaisessa junassa ammuskellaan, seurauksista vastaa myös suomalainen reserviläinen, metsästäjä ja asekeräilijä.

Syy ja seuraus on yhtä hutera kun taannoisessa hylkeenpoikasten (kuuttien) nuijilla lahtaamisessa Grönlannissa. Onhan se ruman näköistä puuhaa, mutta niin on poroerotuskin.

Eräs televisiosta tuttu ja monissa saippuamainoksissa esiintynyt kaunotar näki videon hylkeenpoikasten ” raakalaismaisesta joukkoteurastuksesta”. Hän masinoi kampanjan hylkeiden suojelemiseksi ja niinpä viime hallituskaudella Suomen eduskunta oli kieltämässä hyljetuotteiden pienimuotoista kauppaa.

Kun Grönlannissa lyödään hylkeenpoikasta nuijalla päähän, vastaa seurauksista myös suomalainen Perämeren ja Pohjanlahden kalastaja joka ei ole koskaan jalallaan Grönlantiin astunut.

Kolmantena esimerkkinä kävisi surullisen kuuluisa jalkaväkimiinakielto, mutta jätän sen enemmälti ruotimatta. Tiedätte tasan tarkkaan mitä mieltä minä olen siitä vanhana pioneerina.

Odotan pelonsekaisin tuntein ja kauhusta kankeana tilannetta jossa joku Afrikan viidakoissa asustava alkuperäiskansojen edustaja silpasee käyräteräisellä viidakkoveitsellä punaisen ristin avustustyöntekijää vahingossa käteen taikka jalkaan.

Tällaisen episodin sattuessa katoavat rauta- ja maatalouskaupoistamme vesurit ja muut pihan- ja puutarhan hoitoon tarkoitetut työkalut. Ihan vaan sen takia että ne erittäin vaarallisina kielletään koko EU:n alueella. Taikka ainakin ne määrätään luvanvaraisiksi ja luvan saa jos on osoittaa riittävä perehtyneisyys kyseisen työvälineen käyttöön. Tulityökortti, hygieniapassi, VAK lupa, vesurinkäyttökortti jne…

Tällä EU:lla on erikoinen tapa kieltää välineet. Järkevämpää olisi puuttua tekoon johtaneisiin syihin.

Mutta nyt tähän aseasiaan….

Julkisuudessa olleen tiedon mukaan esityksellä olisi tarkoitus rajoittaa aseiden nettimyyntiä ja kieltää kokonaan siviileiltä (mikä taikka kuka on siviili??) ja asekeräilijöiltä sarjatuliaseet ja deaktivoidut sarjatuliaseet. Rynnäkkökivääreitä ja konepistooleja muistuttavat itselataavat aseet (huom. myös kerta-automaatit) siirrettäisiin tuliasedirektiivin A-luokkaan, eli siihen johon yksityishenkilöt eivät enää saisi lupaa.

Monen suomalaisen hirvestäjän olkapäällä keikkuu Valmet Petra. Kaliiberi on joko 308Win (7,62×51 NATO) taikka 30-06 Sprg. Joillakin onnekkailla on 9,3×62 Petra. Martti Löppösen pajasta lähteneenä. Minä ostaisin sellaisen heti, mutta ei taika kukaan myydä! Pitääkö meidän luopua vielä näistä Petroistakin, koska ase perustuu kohtalaista mainetta niittäneeseen AK 47:aan.

Asiaa tuntemattomille kerrottakoon että Petran sisuskalut ovat kopio lähes joka ilta uutisissa näkyvästä AK 47 rynnäkkökivääristä, eli Kalashnikovista, jota kopioitiin myös omassa RK M62:ssa.

Muistuttaako klooni esikuvaansa? Jos muistuttaa kaasumäntineen ja pyörähtävine lukkoineen, niin kuinka toimitaan ja miten tulkitaan? Mikä ase ja mitä muistuttaa? Mihin vedetään raja? Kuka sen vetää ja millä perusteella?

Entäpä jos hirvijahdissa on itselataavaa kertatulta ampuva LS M -26. Sellaisenkin olen nähnyt. Maallikon silmään muistuttaa yllättävän paljon kotimaista pikakivääriämme Lahti-Saloranta M 26:tta.

Jos tulee aika pitkäksi niin lisään listaan vielä kerta-automaattina käytetyn FN FAL/L1A1 kiväärin. Kaliiberi 308 NATO. Miten tämän kanssa menetellään?

Justihin niin !!!

Niin minäkin tuumasin! Jännityksellä odotellaan kieltääkö EU suuressa viisaudessaan myös itselataavat haulikotkin.

Mitäs tehdään itselataaville pistooleille? Kuka kertoo? Kuka kertoo mitä tästä esityksestä seuraa, jos se sattuukin menemään läpi?

Äkkipäätä ajatellen minä ainakin ennustan poliisille hirveää työmäärää. On järjetön urakka perata asekortistosta kaikki direktiivin kieltämät aseet ja kerätä ne pois omistajiltaan. Vai onko direktiivin tarkoitus pitää voimassa nykyinen käytäntö ja hankaloittaa vasta tulevien luvanhakijoiden elämää?

Sekavaa, sekavaa ja erittäin sekavaa lainkäyttöä!!

Minä olen tähän hetkeen saakka uskonut länsimaiseen oikeusjärjestelmäämme jonka perusperiaatteita on se, että irtaimen omaisuuden omistaja määrittelee hinnan jolla hän omaisuudestaan luopuu.

Ei voi olla oikein ja oikeutettua että valtio määrittelisi hinnan kielletyille aseille ja noutaisi aseet sillä perusteella pois. Se ei kerta kaikkiaan käy!

Jos EU vaatii jäsenvaltioitaan hyväksymään näin järjettömän lain, pitää samalla hyväksyä se että jäsenmaat eivät ota taikka rosvoa, vaan lunastavat kansalaisiltaan näiden hallussa olevat aseet sillä hinnalla jonka aseen omistaja ilmoittaa.

Samalla on lunastettava kaikki mikä kyseisen aseen toimintaan liittyy; patruunat, latausvälineet- ja komponentit, säilytys- ja puhdistusvälineet ja tietenkin asealan elinkeinonharjoittajilta heidän varaosavarastonsa.

Rohkeasti oletan, että pelkkä Suomen osuus nousee kymmeniin, jopa satoihin miljooniin euroihin.

Tiedoksi parkkiintuneille ruudin haistelijoille että minä olen mielistynyt Valtion Patruunatehtaan, Tikkakosken Ompelukonetehtaan, Valtion Metallitehtaan ja Suojeluskunnan Ase- ja Konepajan tuotteisiin.

Muovi, hiilikuitu ja guttaperkka eivät minua kiinnosta.

Asia tullee aikanaan myös Hallintovaliokuntaan. Edellisellä kaudella valiokunta antoi lausuntonsa ampumaratalaista. Siitä tuli torso. Saimme valiokuntakäsittelyssä muutetuksi lakiesitykseen ainoastaan sen kohdan että vähäinen ampuminen on sallittua maanomistajan maalla hänen seurassaan taikka hänen luvallaan. Tämä lisäys ”hänen luvallaan” tuli valiokuntakäsittelyssä.

Jätän kertomatta kuka sitä esitti.

Edellisellä hallituskaudella Perussuomalaiset olivat oppositiossa. Nyt olemme hallituspuolue ja teemme hyvää yhteistyötä muiden hallituspuolueiden kanssa. Minun mielestäni meidän ei pidä hyväksyä tätä EU:n esitystä.

Jossain on oman itsemääräämisemme raja ja minun mielestäni raja on nyt tässä. Jos EU:sta halutaan liittovaltio, niin liittovaltion lakeja aletaan runnoa läpi. Haluaako Suomi EU:sta liittovaltion? Minä en halua!

Suomalainen reserviläinen, aseharrastaja ja metsästäjä ei ole millään tavalla vastuussa ranskalaisessa junassa tapahtuneesta ammuskelusta, eikä muistakaan veriteoista. Suomalainen harrastaja vastaa vain ja ainoastaan omista teoistaan. Piste!