ONKO REKIPÄÄTÄ…

…Minua kokeneemmat hevosmiehet tapasivat puhua hyvästä ja kovasta rekipäästä silloin kun hevoosen suittet pysyvät käres vaikka reki vähän siristikin.

Jos ei ollut rekipäätä, heitti kokematon ohjastaja suittet kärestänsä ja hevoonen lähti laukalle valtoimenaan.

Se ei yleensä päättynyt hyvin.

Eilen uutisoitiin viimeisimmät puolueiden kannatusluvut. Heikkopäisimmät olivat laukalla jo ennen sitä ja lukujen julkistamisen jälkeen näkyi tauti tarttuneen muihinkin.

Ei ole rekipäätä.

Jotta saisimme laukan taas ravihin, on hyvä palautella mieliin muutamia ehkäpä unohruksiin painuneita asioita.

-Suomen talous on syöksynyt jo kahden edellisen hallituksen ajan.

-Joka päivä otamme uutta velkaa noin 14 miljoonaa euroa.

-Viimeisimmän valmistuneen tilaston mukaan (elokuu-15) maassamme oli työttömiä 346 714. Kyseessä ovat tilastoidut henkilöt. Tilastojen ulkopuolella olevien määrää ei tiedä kukaan.

-Jos Suomi ei saa itse oikaistua talouttaan, sen tekee joku muu. Niin tekee Kreikassakin.

-Koko kansa on samassa veneessä. Ei ole erikseen hallituksen ja opposition venettä. Ongelmat ovat yhteisiä.

-Jotain pitää tehdä – vai pitääkö? Mitäs jos jatkaisimme jo tutuksi tulleella mallilla. Riemua riittäisi muutaman vuoden ja sitten olisi laulut laulettu ja urut tupessa. Uskon että siinä vaiheessa vasta poru pääsisi.

Tarkasteleepa asiaa miltä kantilta tahansa, ei meitä Perussuomalaisia voi syyttää ainakaan edellisten hallitusten tekemistä valinnoista. Jos mahtuu tämän myöntämään, kannattaa miettiä myös millaista olisi maan asioiden hoito jos päättämässä olisivat ne samat puolueet jotka ovat maan asiat umpisolmuun ajaneet.

Minä en usko hokkus-pokkus temppuihin, enkä siihen että meno maassa muuttuisi. Jos ja kun meno ei totutusta muutu, niin miten ihmeessä me talouttamme oikaisemme? Kysyn vaan, kun asia jotenkin myös minulle kuuluu.

Tiedän että on periaatteen ihmisiä, jotka eivät mieltään muuta missään tilanteessa. Hyvä että heitä on. Kehotan kuitenkin ihan vakavissaan pohtimaan olisiko sittenkin maan edun mukaista kokeilla nyt toisenlaista toimintamallia. Kyseessä ovat isot asiat ja kovat päätökset. Maan talous ei käänny muutamassa kuukaudessa.

Nyt vaaditaan lujaa luonnetta ja sitä rekipäätä jotta jaksetaan puristaa suittet nyrkkihin ja jatkaa matkaa. Hallituksen muodostaa kolme puoluetta. Se on demokratiaa.

Yksikään kolmesta puolueesta ei voi jyrätä muiden mielipidettä. Yksikään kolmesta ei voi olla muita suuremmassa vastuussa, mutta ei saa myöskään muita komeampaa sulkaa hattuunsa. Yhdessä ja samassa veneessä ollaan myös hallituksessa.

Toivon että yksikään suomalainen ei tosissaan vaadi hallituksen pöytään sellaisia toimintatapoja joissa lyödään nyrkki pöytään. Jos vaatii, pitää ymmärtää vaateensa seuraamukset. Joku voi tulla vaatijan eteen, lyödä nyrkkinsä pöytään ja vaatia vaatijalta jotain josta toinen ei ole valmis luopumaan.

Tilanne on tukala ja sanelupolitiikkaan meillä ei ole varaa. Neuvottelemalla asioita hoidetaan yksissä tuumin.

Sanon suoraan ja sumeilematta, että parin viimepäivän aikana olen eduskunnan salissa ihan tarkoituksella keskittynyt kuuntelemaan Kristillisdemokraattien puheita. Minun mielestäni niissä on asiallinen ja rakentava sävy. Sieltä ei kuulu rienaavia pilkkapuheita. ISO käsi heille.

Mielipidemittauksessa on haastateltu laukalle lähteneitä. Uskon että ajan oloon laukka tasaantuu raviksi ja jopa kävelyksi. Kalenterin mukaan seuraaviin vaaleihin on lähes 4 vuotta aikaa.

Tämän ajan kuluessa pitää jo tulla tulosta. Jos ei tule, on kansalla vaaliuurnilla mahdollisuus valita entinen malli ja entiset toimintatavat. Olen ymmärtänyt että ainakin tällä hetkellä niistä halutaan eroon.

Miten Sinä asian tuumaat?