AJATUKSIA ASEDIREKTIIVISTÄ…

Moni muistaa sanonnan ”poliitikot vaan ajelee omia asioitaan”. Sanonta liippaa liki meikäläistä ainakin yhdessä kohtaa.

Tunnustan avoimen rehellisesti että viime viikolla hallintovaliokunnassa käsitellystä EU:n tuliasedirektiivistä uhkasi tulla turhankin ”henkilökohtainen”. Salojen sisaret ja ryteikköjen ruutiukot tiesivät tämän, mutta tavalliselle tasamaan tallaajalle ja katujen kasvatille asia saattaa olla uusi.

Olen yksi noin 330 000 riistanhoitomaksun maksaneesta ja kuulun yli 600 000 aseharrastajan joukkoon. Kun avasin valiokunnassa suuni, puhuin omasta ja ”muutaman” harrastajakaverini asiasta samalla kertaa. Sydämen kyllyydestä suu puhuu. Se on Perussuomalainen tapa.

HaVi antoi asiasta lausunnon. Olin viikolla valiokunnan kokouksissa kuuntelemassa asiantuntijoita ja heidän lausumiensa pohjalta myös perjantaina päättämässä asiaa.

Sanon suoraan ja sumeilematta että valiokunnan yksituumaisuus yllätti. Valiokunta seisoi omien aseidemme takana yksituumaisesti ja järkähtämättä. Menemättä laajemmin ulko- ja puolustusministerin tonteille, totean omina ajatuksinani että automaatti- ja kerta-automaattiaseiden kieltämisellä on valtava merkitys myös maanpuolustuksen kannalta.

Salaisuus ei liene että MPK järjestää vuodessa noin 19 000 kertausharjoitusvuorokautta reserviläisten omilla aseilla ja omilla patruunoilla. Talous on tiukilla ja kukkaron nyörit piukilla myös näissä harjoituksissa ja jos reserviläisiltä kerätään pois ”sotilasasetta” muistuttavat aseet, niin kivilinkojen ja puunuijien kanssa ei kukaan enää harjoituksiin osallistu.

Minä pohdiskelen asiaa pitkälti myös maanpuolustuksen kannalta ja hämmästelen onko EU:lla mahdollisuutta laatia lakia ja vaatia direktiivillä asiaa jolla olisi vaikutuksia myös Suomen puolustuspolitiikkaan.

Metsästäjien ja urheiluampujien käytössä on tuhansia kerta-automaattiaseita ( itselataava kertatuli). Julkisuudessa olleen tiedon mukaan eräs maamme eturivin poliitikoista on todennut että urheiluampujat eivät tarvitse kerta-automaattiaseita harrastuksissaan.

Tulkinta on ymmärrettävä jos ei tunne eri urheiluampumalajeja. Lajeja tunteva ja seuraava tietää että urheiluampujamme ovat maailman kärkiluokkaa nimenomaan niissä lajeissa joissa käytetään näitä nyt kiellettäviksi suunniteltuja kerta-automaattiaseita.

Jos kerta-automaatit kiellettäisiin, loppuisi monen ampumaurheilulajin harrastaminen Euroopasta.

Kiellolla lopetettaisiin varmasti monta urheilulajia mutta lopetettaisiinko sillä terroriteot? Tuskin!

Tietämäni mukaan yhtään terroritekoa ei ole suoritettu luvallisilla ampuma-aseilla. Kaikki tekovälineet ovat luvattomia ja tekopaikoille salakuljetettuja. Asekiellolla ei estettäisi yhtään terroritekoa, eikä parannettaisi turvallisuutta.

Jos turvallisuutta todella halutaan parantaa, on lisättävä tarkastuksia ja valvontaa eri maiden rajoilla. Schengen sopimus ei saa olla esteenä maiden välisen rajaturvallisuuden parantamiselle.

    https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Sivut/HaVL_15+2015.aspx