ASIAA AUTOILIJOILLE

Moni ammattiautoilija on kysellyt mitä tehdään jos ja kun digitaalinen ajopiirturin kiekko katoaa. Saako jatkaa ajoja vai pitääkö laittaa hampaat naulaan uutta korttia odotellessa.

Selvittelin asiaa ja liitän Trafista saamani vastauksen tähän jotta jokaisen korttinsa kadottaneen ei tarvitse kysyä samaa asiaa erikseen. Tietoa ja linkkiä saa vapaasti jakaa.

”Mikäli henkilö kadottaa kuljettajakorttinsa, tulee hänen tehdä siitä ilmoitus ja hakea korvaavaa korttia seitsemän päivän kuluessa katoamisesta. Tämän jälkeen hän saa ajaa vielä kahdeksan päivän ajan ilman korttia, jolloin hänen tulee tulostaa ajoon lähtiessä ja ajon päättyessä päivittäin digipiirturista ajo- ja lepoaikatuloste ja merkitä tulosteen kääntöpuolelle tunnistetietona oma nimi, allekirjoitus ja henkilötunnus. Näitä tulosteita tulee pitää ajossa mukana kuluva päivä + 28 päivää.

Kortin myöntäjälle on asetettu velvoite valmistaa korvaava kortti asiakkaalle 5 työpäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä. Ja kun huomioidaan yllä mainittu mahdollisuus ajaa ilman kuljettajakorttia, niin henkilölle ei pitäisi tulla katkosta työntekoon.”