TYÖPAIKKA VAI TURVAPAIKKA

Hallituspuolueen kansanedustajana pitää puolustaa hallituksen ratkaisuja. Taikka ainakin pitäisi.

Olen sinnitellyt ja ollut varovainen lausunnoissani, mutta nyt on vaikeaa löytää mitään myönteistä sisäministeri Orpon ehdotuksesta palkata maahanmuuttajia vaikka normipalkkausta halvemmalla.

Viittaan ministeri Orpon Helsingin Sanomissa julkaistuun haastatteluun :”maahanmuuttajat olisi saatava töihin jopa poikkeuksellisin keinoin. Yritykset voisivat palkata maahanmuuttajia, jos palkat joustaisivat alaspäin.

– Oppisopimuskoulutus, työssä oppiminen, työn ja koulutuksen joustava yhteensovittaminen, Orpo kertoi keinoiksi maahanmuuttajien palkkaamisen helpottamiseksi.”

Omassa maassa on lähes puoli miljoonaa työtöntä. Rehellistä on myöntää että kaikki laskelmissa olevat eivät edes ole työkykyisiä, vaan pikemminkin eläkkeen tarpeessa, mutta siitä huolimatta työkykyisten ja työhaluisten joukko on hirveän suuri.

Jos tämä porukka ohitetaan työmarkkinoilla jollakin tekosyyllä ja palkataan minimipalkkaa halvemmalla töihin maahanmuuttajia niin seuraukset saattavat olla hirveät.

Minä ymmärrän ministeri Orpoa siinä että maahan muuttanut henkilö olisi työllistettävä. Samalla tavalla olisi työllistettävä maahan tullut ja täältä turvapaikan saanut henkilö. Heidän työllistämisensä on tärkeää jotta he eivät turhautuisi ja sitä kautta aiheuttaisi mahdollisesti yhteiskunnalle häiriöitä.

Ihan yhtä hyvällä syyllä ja samoilla perusteilla pitää työllistää suomalainenkin työtön. Suomalaisen työttömän turhautuminen, syrjäytyminen ja yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuminen ei ole yhtään sen halvempaa kun maahanmuuttajankaan.

Minä en hyväksy minkäänlaista ohituskaistaa työmarkkinoilla. Moni vetoaa perustuslakiin ja yhdenvertaisuussäädöksiin silloin kun puolustetaan maahan muuttajaa. Minä vetoan samoihin säädöksiin puolustaessani tässä maassa syntynyttä ja maan kansalaisuuden omaavaa henkilöä. Sanon näin Perussuomalaisena kansanedustajana ja työ- ja tasa-arvovaliokunnan jäsenenä.