MIELENKIINTOINEN VIIKKO…

…ON EDESSÄ.

Kuluvan viikon suurin ja ehkäpä myös vaikuttavin uutinen tullee työmarkkinaneuvottelujen tiimoilta. Pitkänsitkeiden neuvottelujen tuloksena työmarkkinoille saattaa viimeinkin syntyä jonkinlainen sopimus. Porkkana on aina keppiä parempi motivaattori – näin myös työmarkkinoilla. Toivon että sopu saadaan ja päästään taas rakentamaan yhteistä Isänmaata.

Omaa rootelia lähellä on maa- ja metsätalousvaliokunnassa lausunnolla oleva Metsähallituslaki. Asiaa on nyt jauhettu kolmisen viikkoa ja kuultu melkoinen määrä asiantuntijoita.

Substanssivaliokuntana MMV antaa asiasta mietinnön. Mietintö kirjataan kuluvan viikon aikana joten puuhaa piisaa.

Valmisteilla oleva laki näkyy kiinnostavan kansalaisia. Kannuja valetaan puolesta ja vastaan. Asiasta kirjoitellaan paljon myös sosiaalisessa mediassa. Monista kirjoituksista huomaa että kirjoittajalla ei ole harmainta aavistustakaan mistä kirjoittaa. Tämä on valitettavaa, koska moni hyvä ja ihan asiatietoihin perustuva kirjoitus jää näiden huu-haa kirjoitusten varjoon.

Ehkäpä jotkut kirjoittajat ihan tarkoituksella jakavat väärää tietoa ja tällä tavalla yrittävät saada mahdollisimman monet mielipiteensä taakse. Olen monesti miettinyt että kenen etua nämä disinformaation jakajat ajavat.

Moni kirjoittaa nimensä adressiin miettimättä asiaa sen enempää.

No minä teen omat ratkaisuni asiantuntijoiden lausumien perusteella, en sen pohjalta mitä maitokaupoissa puhutaan.

Huomenna (tiistaina) pohditaan Hallintovaliokunnassa poliisiasemaverkostoa. Meinaan mennä kuuntelemaan millaisia suunnitelmia poliisijohdolla on tämän asian tiimoilta.

Elämänkokemus on osoittanut että kansalaiset haluavat noudattaa lakeja ja asetuksia ja tarvitsevat monin tavoin poliisin neuvoja ja opastusta. Tätä on näihin päiviin saakka saatu paikalliselta poliisiasemalta.

Mitä harvemmassa poliisiasemia on, sitä vähemmän kansalaiset enää poliisin neuvoja ja ohjeita kyselevät ja seuraukset voivat olla joskus hyvinkin hankalia. Paluu korpilakiin saattaa olla lähempänä kun moni arvaakaan.