MIELENSÄ ILAHDUTTAJA

Kyllä minä niin mieleni ilahdutin kun kuulin presidentti Niinistön puheen valtiopäivien avajaisissa. 🙂

Avajaisistunnossa pidetyt puheet noteerataan maailmalla ja tämän takia myös aiheet valitaan tarkasti. Presidentti puhui tärkeänä pitämästään aiheesta – turvapaikanhakijoista – suoraan meille edustajille ja tiedotusvälineiden kautta koko Suomen kansalle. Siinä puheessa oli tolkku tallella.

Olen useissa edellisissä kirjoituksissani käsitellyt samaa aihetta ja mielestäni myös samoin ajatuksin. Asian voi tarkistaa lukemalla kirjoituksiani. Ei niistä sen enempää.

Toisen ilahduksen aiheen löysin 2.2 16 Iltalehdessä olleesta, turvapaikanhakijoita koskevasta jutusta jossa kansanedustaja Päivi Räsäsen oli todennut ”Jos ihmisellä on rahaa tilillä tai omaisuutta, rahoja täytyy käyttää ennen kuin tukia annetaan”.

Kirjoitin samasta aiheesta blogissani muutama päivä aiemmin (29.1) otsikolla Palveluasumisesta. Kun entinen sisäministeri ja kunnioittamani pitkäaikainen kansanedustaja näkyy olevan turvapaikanhakijoiden asumiskustannusten jaosta kanssani pitkälti samaa mieltä, niin kyllä siitä mieli ilahtuu. 🙂

Kolmantena vaan ei vähäisimpänä nostan esiin entisen ulkoministerin, nykyisen puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan lausuman 5.2 Iltalehdessä. Jutussa Kanerva toteaa ”Venäjän puheita pitää hätkähtää”. Jutussa käsitellään mm. Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin raporttia josta paljastuu Venäjän harjoitelleen maaliskuussa 2013 ydinaseiskua Ruotsia vastaan.

Jutussa kysyttiin myös mistä johtuu että Venäjä on nyt alkanut päästää turvapaikanhakijoita Lapin rajanylityspaikoilta, vaikka aiemmin näin ei ole tapahtunut. Minä olen kysynyt samaa asiaa omissa kirjoituksissani. Ilahduin huomatessani että en ole aivan yksinäni pohtinut ja kysellyt näistäkään asioista. 🙂

Moni muistaa H.C. Andersenin sadun lapsesta joka kysyi miksi keisarilla ei ole vaatteita. Samansuuntainen kysymys, joskin ei ihan noin suoraan, taidettiin esittää viime torstaina jolloin Paavo Väyrynen ilmoitti perustavansa uuden puolueen.

Nyt pitää olla erittäin tarkkana ja kieli keskellä suuta. Sanon, totean ja kirjoitan että minä EN iloitse tippaakaan siitä että veljespuolueessa sauna palaa. Olisi lapsellista hihitellä ja olla vahingoniloinen. Ei sitä EN ole!

Mutta, mutta ja mutta, minä patavanhoillisena EU kriitikkona iloitsen vilpittömästi että joku uskaltaa hihkaista maagiset sanat ”eihän hänellä ole vaatteita ensinkään”.

Olen nyt viitisen vuotta ihmetellyt tätä oman päätösvaltamme rapauttamista. Tällä menolla me ajaudumme pieneksi Euroopan Liittovaltion jäsenvaltioksi. Sitä minä en halua. Uskon että ei halua moni muukaan. Asia ei kuitenkaan korjaannu pelkällä haluat taikka et-ajattelulla. Jotain pitää tehdä ja Väyrynen teki.

Tämän takia minä seuraan silmä kovana Väyrysen etenemistä. Ihan vilpittömästi toivon että Väyrysen toimien seurauksena alkaisimme nykyistä huomattavasti enemmän ja selkeämmin pohtimaan paikkaamme ja sijaintiamme EU:n jäsenenä. Onko meidän sittenkin parempi olla erossa ja omillamme, kun nettomaksajina ja alistettuina Brysselin määräysvaltaan.

Tällä hetkellä tuntuu että olemme (nettomaksajina) jäsenmaksuillamme onnistuneet ostamaan itsellemme vain ongelmia ongelmien perään. Satunnaisen huonon ostoksen ymmärrän, mutta meidän rahoillamme on taidettu ostaa jatkuvasti silkkaa harmia.

Käsitykseni mukaan Euroopan Unionin piti antaa meille jonkinlaiset turvatakuut jos maahamme kohdistuisi sotilaallista uhkaa. Nyt alkaa näyttää siltä että turvatakuista on vähitellen muodostumassa Isänmaallemme turvallisuustaakka.

Minä ilahdun siitä että joku uskaltaa kyseenalaistaa myös tämän. Olkoon kyseenalaistaja mistä puolueesta tahansa. 🙂