TRAKTORIMARSSILLA

Traktorimarssi

2.3 kirjoitin Maaseutuvirasto MAVIsta. Totesin kirjoituksessani että on aika tehdä johtopäätöksiä. Yleensä johtopäätökset tekee henkilö itse ja jos ei tee, häntä saatetaan hienovaraisesti ”ohjeistaa” päätöksen teossa.

Kymmenet tuhannet viljelijät ovat olleet tyytymättömiä MAVIn toimintaan. Tyytymättömyyden terävin kärki on kohdistunut erityisesti MAVIn ylijohtaja Leena Tenholaan. Kapteeni vastaa laivasta ja viraston ylijohtaja johtamastaan virastosta. Näinhän vastuiden kuuluu jakaantua.

Viljelijöiden tunteenpurkaus näkyi tänään (11.3) täällä Helsingissä Senaatintorilla. Torille kokoontui satamäärin traktoreita ja viljelijöitä. Kaikilla oli yhteinen viesti meille päättäjille – nyt riittää kyykytys!

Valtavasta väenpaljoudesta ja sadoista traktoreista huolimatta toiminta oli asiallista ja rauhallista. Vaikka monilla oli tunnetta pelissä, niin silti järki ohjasi toimintoja ja tilanne pysyi rauhallisena. Rohkenen väittää että jos vastaava ”kaplakka” olisi järjestetty jossain lämpimämmässä maassa niin muutama autonrengas olisi palanut ja ehkäpä jokunen katukivikin heitetty ikkunaan.

Meillä näin ei ole tapana tehdä ja toivon että tavat eivät tule muuttumaan vaikka kulttuuriamme rikastutetaankin maahan muuttavilla turvapaikanhakijoilla.

Yhteensattumako vai pelkkä sattuma, sillä viljelijöiden mielenilmauksen kanssa samoihin aikoihin maailmalle levisi tieto MAVIn ylijohtaja Tenholan siirtämisestä toisiin tehtäviin. Uutisen mukaan Tenhola jatkaa MAVIssa ylijohtajana muissa tehtävissä kuluvan vuoden loppuun saakka.

Saman uutisen mukaan Maa- ja metsätalousministeriö ottaa MAVIn vahvempaan ohjaukseensa. Lappajärveläiset EM kultamitalihuumassa sanoisivat että ”tiukempaan puristukseen”. Yhtä kaikki; ministeriön mielestä MAVI on nyt läheltä ajettava, eikä enää ole varaa löysätä suitsia.

Täst mie tykkään 🙂