TIEDOTE MAVISTA

Julkaisuvapaa heti

Perussuomalaisten Hongisto ja Mattila: Viljelijöille annetut lupaukset pidettävä

Viime kuussa traktorit vyöryivät näyttävästi Helsinkiin, koska viljelijät halusivat vedota poliittisiin päättäjiin ja keskeisiin virastoihin. Viljelijät vaativat Maaseutuviraston (Mavi) kuukausia myöhästyneitä tukimaksatuksia vihdoin tileilleen.

Tuolloin maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) lupasi viljelijöille, että Maaseutuviraston ylijohtaja Leena Tenhola ei jatka Maaseutuviraston johdossa. Sittemmin on selvinnyt, että tarpeellisia muutoksia ei lupauksista huolimatta ole tehty ja Tenhola toimii edelleenkin omissa tehtävissään normaalisti.

Perussuomalaisten kansanedustajien Reijo Hongiston ja Pirkko Mattilan mielestä Mavin asiat tulee nyt ensitilassa saattaa kuntoon. Jos nykyinen tilanne johdon osalta ei selkene, niin se vaikuttaa pitkällä juoksulla koko viraston työmoraaliin ja toimintaan negatiivisesti, sanoo Hongisto. Kansanedustaja Mattila on samoilla linjoilla, lisäksi hän vaatii, että ICT- järjestelmät on saatava kuntoon, jottei viljelijöille tule enää lisärasitetta tätä kautta.

Isossa kokonaiskuvassa viljelijöiden tilanne on nyt niin vaikea, että ministeri Tiilikaiselta edellytetään isännän otetta ja jämäköitä toimia, jotta tilanne saadaan ainakin Mavin osalta nopeasti rauhoitettua, sanovat molemmat perussuomalaisten kansanedustajat.

Lisätietoja:

Reijo Hongisto / ps
Maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja
Puh. 040-525 74 88
reijo.hongisto@eduskunta.fi

Pirkko Mattila / ps
Hallitusneuvottelija (Biotalous- ja puhtaat ratkaisut – Ryhmä), kansanedustaja
Puh. 050-512 0176
pirkko.mattila@eduskunta.fi