TURVAPAIKANHAKIJOIDEN HINTALAPPU

ESS lehdessä oli 19.11.2015 päivätty juttu jossa Työ- ja elinkeinoministeriön entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen toteaa että turvapaikanhakijoista on tulossa miljardilasku ja kysyy miksi asiaa hyssytellään.

Turvapaikanhakijoiden kotouttamisesta vastaa Virtasen entinen työnantaja TEM, joten erittäin kokenut ja pitkän linjan virkamies tietää mistä puhuu.

Moni pohtii itse tykönään ja jotkut jopa lehtien palstoilla, mikä on turvapaikanhakijoiden hintalappu tällä hetkellä. Tämänhetkisen tilanteen ohella olisi erittäin suotavaa pohtia myös mikä on hintalappu 5-10 vuoden päästä.

Minä väitän että silloin ei enää puhuta yhdestä eikä kahdesta miljardista/vuosi.

On erikoista että julkisuudessa asiasta vaietaan mutta samaan aikaan kuitenkin arvostellaan kurkku ammollaan hallituksen säästö- ja leikkauspolitiikkaa. Pitäisi olla kaikille selvää että turvapaikkabisnes rahoitetaan joko lainarahalla taikka sitten rahat revitään kotimaan kansalaisten elämästä.

Se on joko tai – ei mitään siltä väliltä.

Minua hämmentää erityisesti se että ne vihervasemmistolaiset poliitikot jotka kaikkein kärkevimmin arvostelevat hallituksen säästötoimia, ovat samaan aikaan kädet ojossa ottamassa Suomeen lisää turvapaikanhakijoita.

Ei vaikuta oikein loogiselta. Miten Sinä asian tuumaat?

Iltauutisissa on jälleen väläytelty kuvia Välimeren aalloilta pelastetuista pakolaisista. Italian rannikkovartiosto operoi merellä ja kuskaa rantaan mereltä noukkimiaan pakolaisia.

Huhujen mukaan Libyan satamissa odottelee satoja tuhansia pakolaisia ja lisää valuu koko ajan Afrikan eteläisimmistä osista. Salakuljettajat huseeraavat veneissään ympäripyöreitä päiviä ja keräävät sievoiset summat taskuihinsa.

Minä en ymmärrä EU:n ja yleensä länsimaiden toimia tässä asiassa. Ongelma olisi huomattavasti helpompaa ratkaista niin että Libyan rannikolta ei lähde yhtään venettä pohjoiseen. Jos vene lähtee, se otetaan kiinni rannikon läheisyydessä merellä ja palautetaan takaisin Libyan aluevesille. Toinen vaihtoehto olisi ottaa veneessä olijat laivalle ja upottaa vene.

Joku saattaa pohtia että miten veneet havaitaan. Jos tällaisia asioita pohtii, voi samalla pohtia miten satelliitti havaitsee ohjuksen lähtövanan lähtipä se koska tahansa ja mistä tahansa. Jos todella halutaan veneliikennettä seurata, niin yhtään venettä ei lähde ulapalle salassa.

Vain ja ainoastaan kovat toimet estävät toiminnan jatkumisen. Tällainen hyssyttely johtaa muutamassa vuodessa kaaokseen.

Asia avautuu minulle niin, että pakolaistulvaa ei todellisuudessa edes haluta torjua lähtösatamissa. Kun ei haluta, niin joku tästä hyötyy.

Kun hyöty hiipuu niin pakolaistenkin tulo loppuu. Ihmispoloisia käytetään häikäilemättä pelinappuloina kansainvälisen politiikan kentillä.

Niin ja tässä pelissä suomalainenkin veronmaksaja on osallisena.