HIEKKALAATIKOLLA

…Kuulee usein lapsen heleällä äänellä ”Mä en leiki sun kaa”.

Aikuisten laatikkoleikit pitäisi hoitaa toisella tavalla.

Aamun (19.9-16) uutislähetyksessä todettiin että yhdeksän kymmenestä SDP:n piirijohtajasta ei halua meitä Perussuomalaisia samaan hallitukseen. Heille mieluisimpia hallituskumppaneita olisivat vasemmistoliitto ja vihreät.

Olen 27 vuotta selvitellyt ihmisten välisiä riitoja ja ristiriitoja ja tuona aikana olen oppinut että on vaarallista nimetä ne joiden kanssa haluaa tehdä yhteistyötä ja ne joiden kanssa ei halua olla enemmälti tekemisissä.

Elämä on opettanut että yhteistyökumppania saattaa tarvita mitä yllättävimmissä paikoissa. Näin on myös politiikassa.

On reilua myöntää että eduskuntasalissa on SDP:n edustajia joiden puheenvuoroja en erityisemmin arvosta. ”Ammattimaista” sättimistä ja räksytystä.

Samaan hengenvetoon on myös reilua kertoa että samassa eduskuntaryhmässä on edustajia joita arvostan erittäin paljon. Pari esimerkkiä näistä kokeneista, yhteistyökykyisistä ja aina asialinjalla olevista edustajista ovat oman vaalipiirini kokenut edustaja Harry Wallin, sekä pitkäaikainen ammattiyhdistystoiminnassa profiloitunut, EX ministeri Lauri Ihalainen. Näiden edustajien puheenvuoroja on ilo kuunnella.

Seuraaviin vaaleihin on kolmisen vuotta aikaa ja kansa viimekädessä päättää keitä pylvästalossa vaalien jälkeen istuu. Asian päättää KOKO kansa – eivät SDP:n piirijohtajat.