RAAKA VERITEKO VIMPELISSÄ

Eilen (20.9) oli eräässä ajankohtaisohjelmassa haastateltu pääministeri Juha Sipilää. En katsonut ohjelmaa joten en tiedä kuka haastatteli ja miten haastattelu eteni, mutta sen tiedän että toimittaja oli kertonut Perussuomalaisilla kansanedustajilla olevan yhteyksiä äärijärjestöihin. Toimittaja ei ollut kertonut keitä nämä kansanedustajat ovat ja mitä hän tällä yhteydellä tarkoitaa. Ilmeisesti toimittaja pohjasi puheensa sanomalehti Helsingin Sanomien juttuun.

Kun en lue Helsingin Sanomia, enkä juuri katsele Ylen ohjelmiakaan, niin olen toisen käden tietojen varassa – vähän samalla tavalla kun taitavat toimittajatkin olla. Luulen tietäväni, taikka arvaavani, että asia ehkä saattaisi olla näin. Vaihtoehtoisesti se voisi olla jopa noin(kin).

Minulta on nyt kysytty että onko minulla yhteyksiä äärijärjestöihin. Olen vastavuoroisesti kysynyt että mitä näillä ”yhteyksillä” tarkoitetaan. Miten ”yhteys” määritellään? Haluaako kysyjä tietää olenko jonkun tällaisen järjestön jäsen, vai riittääkö että tunnen jonkun tällaiseen järjestöön kuuluvan, vai riittääkö ”yhteydeksi” joku vieläkin epämääräisempi kontakti.

Yksikään kysyjistä ei ole toistaiseksi kyennyt määrittelemään mitä hän kysymyksellään tarkoittaa. Kun Ylen toimittaja ei ollut maininnut nimiä, niin hän tuli langettaneeksi erittäin ruman varjon jokaisen Perussuomalaiseen eduskuntaryhmään kuuluvan kansanedustajan ylle. Myös minun ylleni. Pidän toimittajan vihjailuja ERITTÄIN VASTUUTTOMANA !

Listaan tähän ne yhdistykset joihin näin äkkipäätä muistan kuuluvani ja joihin maksan jäsenmaksuni.
Kuulun tietenkin Perussuomalaiset RP puolueeseen
Möksyn Metsästysseuraan
Vimpelin Metsästysseuraan
Eläkeläisten Etelä-Pohjanmaan Vimpelin osastoon ( kannattajajäsenenä toistaiseksi)
Alajärven Reserviupseerikerhoon
Kuulun myös Eduskunnan Eräkerhoon mutta siihen ei ole jäsenmaksua

Niin ja sokerina pohjalla on armoitetuista nokinaamoista ja kruutiukoista koostuva kasa-ammuntakerho nimeltä YHEN REIJÄN YHISTYS. Kasakavereille tiedoksi että nyt on Reijolla soipa peli. Valtion Metallia M-86 308 Win. Sataselta tikkaa samaa reikää jos vaan perän takana hoitaa hommansa. Lapuan hylsy (ei ole sorvi kaulalla), Lapuan nalli ja luoti D 46 12g halkaisia 7,85, Vihtavuoren ruuti N150. Lataus 2,65g ja latauspituus 71mm. Ei ota rihloihin, mutta käy erittäin hyvin.

Miten tuo edellinen liittyy aiheeseen? Ei mitenkään!

Jokainen voi ihan vapaasti pohtia onko joku noista yhdistyksistä jonkunlainen äärijärjestö vai eikö ole.

Olen toiminut poliisina 27 vuotta. Tämän takia, taikka tästä huolimatta – ihan miten vain – minulle soitellaan jatkuvasti ja kysytään neuvoa myös poliisiasioihin liittyen. Minulle soitellaan koska ihan oikeaa poliisia ei enää juuri saa mistään kiinni. Ennen oli poliisiasema lähes joka kirkonkylässä ja siellä piipahti ihmisiä kysymässä neuvoja ja ohjeita arkipäivän pulmiin. Silloin poliisi auttoi, neuvoi ja palveli. Poliisi palvelee varmaan tänäpäivänäkin, jos poliisin tavoittaa puhelimella. Jos ei ole varsinaista akuuttia hätää, on monilla korkea kynnys soittaa hätäkeskukseen.

Tyypillisin tilanne on, kun eronnut äiti Äänekoskelta soittaa ja kysyy että mitä tehdään kun ex- mies on hakannut häntä. Sanon että heti lääkäriin tutkituttamaan mahdolliset vammat. Siitä lausunto mukaan ja lähimmälle poliisiasemalle tekemään tutkintapyyntö poliisille. Toinen vaihtoehto on että et tee mitään. Päätä itse.

Taikka Antti Alajärveltä soittaa ja sanoo että hän on parhaillaan peräpellolla kävelemässä. Rajanaapuri on hakannut metsää ja jostain syystä puita on kaadeltu hänen pellolleen ja karsittu sinne. Risuja ja oksia on joka paikassa. Mitä tehdään? Sanon että äkkipäätä ajatellen kyse voisi olla hallinnan loukkauksesta joka on asianomistajajuttu. Jos olet edes välttävissä väleissä naapurisi kanssa, niin kilauta hänelle ja pyydä että hän keräisi risut pois pelloltasi. Pysytte väleissä edelleenkin. Jos naapuri ei suostu puhdistamaan jälkiään, niin voit aina pyytää poliisia tutkimaan että onko tapahtuneen johdosta jonkun rikoksen tunnusmerkistö täyttynyt. Jos asioit poliisin kanssa, niin älä syytä naapuriasi mistään, pyydä ainoastaan poliisia tutkimaan onko teolla rikottu lakia. Kun poliisi kysyy vaaditko asiassa rangaistusta, niin muista vaatia. Pelkkä pellon puhdistaminen ja jälkien korjaaminen ei riitä, sillä asianomistajajutuissa on tutkinnan käynnistämisen edellytyksenä se että ao. vaatii myös rangaistusta, mutta sen rangaistusvaateen voi perua jos naapuri päättääkin puhdistaa pellon. Jos näin teet, päättyy tutkinta siihen.

Soittaja voi olla myös Teuvo Teuvalta. Hänen ongelmanaan on hirvien aiheuttamat tuhot parimetrisessä männyntaimikossa. Teuvo kyselee että saako, ja jos saa, niin mistä saa korvauksia, ja kuinka pitää toimia korvaukset saadakseen.

Ystävät hyvät, näitä soittoja tulee yhä enemmän ja enemmän. Minä en ole kertaakaan soittajalta kysynyt että kuuluuko Hän johonkin äärijärjestöön taikka onko Hänen lähipiirissään joku tällaiseen järjestöön kuuluva. En ole myöskään kysynyt soittajan puoluekantaa. Sen sijaan soittajat ovat minulta kysyneet mitä neuvominen maksaa. Olen sanonut että ilimasta on.

Samalla tavalla aion toimia jatkossakin. Minun mielestäni ihmiset ovat lain edessä yhdenvertaisia ja minun periaatteeni mukaan jokaista tulee auttaa jos se auttaminen vain minun vallassani on.

Jos toimittaja tarkoitti ”yhteydellä” puhelinsoittoja, niin minulla ainakin voi olla ”yhteyksiä” vaikka mihin. Sanon kuitenkin toistamiseen että epämääräisellä heitollaan toimittaja tuli langettaneeksi varjon myös minun ylleni. Pitää löytyä näyttöjä jos lähdetään levittelemään epämääräisiä huhuja.

Miten tämä liittyy tuohon alkuperäiseen otsikkoon RAAKA VERITEKO VIMPELISSÄ? Eihän tällä tekstillä ole mitään tekemistä Vimpelin kanssa?

No annaha ku kerron. Olin viime lauvantakina Vimpelisä rillillä. Ostin siinä kepappija ja selevästi kuulin ku het ämyrillä huuvettii että taas kuoli eetu,eemeli vai erkkikö se oli kakkoselle. No nimmeä en muista mutta joku eellä alakava se oli ja kakkoselle kuoli. Sitte huuvettii vielä että se oliki sitte jo kolomas peräkkäine. Eikö kuule oo ihime että nuin pienessä kylässä ja vielä lauvantaki-iltana kuoloo perätyste kolome ihimistä kakkoselle. Otin siinä kepapini ja rupesin syömään ja oottelemaan lamppuautoja, mutta yhtää polliisia ei tullu. Ei vaikka ihimisiä kuoloo, nii ei polliisia tuu. Eikö oo kuule kumma juttu? Tämä taitaa olla nyt iha uutisen paikka 🙂