VÄKIVALLAN KASTIJAKO

Minä olen elänyt umpiossa. Olen ollut koko ikäni siinä luulossa että on vain ja ainoastaan yhdenlaista väkivaltaa. Tämän väkivallan minä olen tuominnut ja tuomitsen niin kauan kun minulla elonpäiviä riittää.

Umpion ulkopuolella elää ihmisiä joilla näyttää olevan aivan toisenlainen käsitys väkivallasta ja sen laadusta. On huonompaa väkivaltaa ja parempaa väkivaltaa. Huonompaa väkivaltaa näyttää olevan äärioikeiston harjoittama väkivalta ja parempaa punavihervasemmiston väkivalta. Tätä huonompaa väkivaltaa vastaan marssittiin eilen. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan marssijoiden joukossa olisi ollut jopa valtioneuvoston jäseniä. Tästä syntyy vaikutelma, että heitä olisi myös näissä väkivallan ”luokittelijoissa”.

Toivottavasti olen ymmärtänyt väärin. Toivottavasti kaikki tämän hallituksen jäsenet yksissä tuumin tuomitsevat KAIKEN VÄKIVALLAN, eivätkä pelkästään äärioikeiston harjoittamaa väkivaltaa.

Äärioikeiston harjoittamasta väkivallasta löytyy esimerkki Helsingin rautatieasemalta. Siellä pahoinpideltiin henkilö, joka kuoli muutamia päiviä myöhemmin sairaalassa. Poliisi tutkii tapausta ja myöhemmin oikeus ottaa kantaa siihen, löytyykö pahoinpitelyn ja kuoleman välillä syy – seuraus (kausaali) yhteys.

Julkisuudessahan tämä yhteys on jo löydetty ja tekijä on tuomittu, mutta toistaiseksi Suomessa kuitenkin oikeuslaitos viimekädessä ottaa kantaa siihen aiheutuiko kuolema pahoinpitelystä vai jostain muusta.

Kuolema on joka tapauksessa erittäin valitettava, aiheutuipa se mistä syystä tahansa.

Ääri vihervasemmiston väkivallanteoista on myös esimerkkejä. Näen esimerkin jokapäiväisellä työmatkallani ratiovaunun ikkunasta. Mannerheimintien varressa on eräs turkisliike. Tämän liikkeen ikkunat hajotetaan aina kun ne on ehditty korjata.

TAKKU net sivustolla on 12.6.2008 päivätty kirjoitus ” Iskun tekijöiden lähettämä tiedote:

TURKISLIIKKEEN IKKUNOITA RIKOTTU HELSINGISSÄ

EVR aloitti kesäkauden Helsingissä: Töölöläisen turkisliike Dio Deltan ikkunat laitettiin tuhannen säpäleiksi. Palaamme pian uudestaan, lupaavat EVR:n kesäkissat vannoen solidaarisuutta minkki-ja kettusiskoilleen. Miau!”

Turkistuotanto ja turkisten välitys on toistaiseksi Suomessa laillista toimintaa ja laillinen elinkeino, joten hämmästelen ettei ikkunoiden kivittäjiä ole otettu kiinni ja tuomittu.

Toinen esimerkki 29.4.2016 Helsingin Sanomissa hieman pohjoisempaa:

Lehti uutisoi ”OSA POLIISEISTA SAI OSUMIA KIVISTÄ PYHÄJOELLA”

Juttu jatkuu sanoilla ”Tämä on anarkismia joka kohdistuu poliisiin”

Pyhäjoen Hanhikivellä vihervasemmiston ääriryhmä on vastustanut ydinvoimalan rakennustöitä. Tämän vastustamisen seurauksena on kivitetty poliisia, poltettu poliisiauto ja tehty vahingontekoja. Lehtijutun mukaan Fennovoima on tehnyt yli sata rikosilmoitusta poliisille. Tähän astiset taloudelliset menetykset yhtiölle ovat noin puoli miljoonaa euroa. Osaa mielenosoittajista epäillään mm. törkeästä vahingonteosta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja väkivaltaisesta mellakasta. Leiriin tehdyssä etsinnässä löytyi lehtijutun mukaan myös huumausaineita

Kuka sanoutuu tästä irti? Onko ”puolueeton” media kysynyt Ville Niinistöltä , Li Anderssonilta taikka Paavo Arhinmäeltä, mitä mieltä he ovat tällaisesta toiminnasta? Sanoudutteko siitä irti? Onko poliisin esitutkinnassa kuultu juuri teidän puolueenne jäseniä? Onko YLE:n ajankohtaisohjelmissa haastateltu puoluejohtajia ja tivattu haastateltavien suhtautumista asiaan?

Viime heinäkuussa uutisoitiin Vantaalla eräällä linja-autovarikolla tapahtuneesta tulipalosta. Varikolla poltettiin tahallaan 9 linja-autoa. Vahingot olivat noin 1,5 miljoonaa euroa. Sosiaalisessa mediassa olleen tiedon mukaan EVR otti vastuun myös tästä iskusta.

6.12.2013 Kiakkovieraat rähinöivät ja hakkasivat poliiseja ja poliisin ratsukkoja puu- ja metallikepeillä Tampereella. Näistä ja jo vuosia sitten tapahtuneista turkistarhaiskuista ja eri tuotantoeläintiloihin tunkeutumisista en enää jaksa kirjoittaa. On päivän selvää, että meillä on äärioikeiston lisäksi ääri vihervasemmisto joka häiriköi, mellakoi ja asettuu avoimesti julkista yhteiskuntajärjestystä vastaan.

Minun mielestäni ei ole sopivaa keskustella julkisuudessa hallituksen sisäisistä asioista. Pitäisi löytyä sen verran joukkuehenkeä että asiat, hankalatkin, kyettäisiin puhumaan hallituksen pöydän ympärillä ja suljetussa huoneessa.

Tämän takia minä HÄMMÄSTELEN entisen sisä-, nykyisen valtionvarainministeri Petteri Orpon julkisuuteen esittämää tölväisyä, että Perussuomalaisten on syytä käydä oma väkensä tarkasti läpi ja selvitettävä puolueen väitetyt yhteydet ääriliikkeisiin.

Jos ministeri Orpo olisi sanonut tuon ministeri Soinille kahden kesken, olisin pitänyt Orpon toimintaa suoraselkäisenä ja arvostanut hallituskumppanin mielipidettä.

Kun Orpo tölväisi asian julkisuuteen, lienee tasavertaisuuden nimissä syytä ihan julkisesti muistuttaa Häntä, että nämä väitetyt vihapuheet tuntuvat lisääntyneen voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Käsitykseni mukaan yksi syy puheiden kovenemiseen saattaa olla viime vuonna maastamme turvapaikkaa hakeneiden suuri määrä. Voin olla väärässäkin, mutta minä ajattelen niin että puheet kovenevat kun suomalaiselta leikataan ja suomalainen joutuu kiristämään vyötään, mutta turvapaikkaa hakeva näyttää monissa asioissa olevan jopa oman maan kansalaista paremmassa asemassa. Suomessa(kin) on asunnottomia. Suomessa(kin) on kodittomia. Suomessa(kin) ihmisiä elää köyhyysrajan alapuolella. Suomalaisia(kin) on leipäjonoissa.

Sisäministerinä nimenomaan Petteri Orpo oli aivan avainasemassa turvapaikkaa hakevien maahantulon järjestämisessä. Moni väittää, että ministeri Orpo ei hoitanut tehtäviään parhaalla mahdollisella tavalla ja sen takia suomalaiset purkavat kiukkuaan ja pahaa oloaan. Tästä kumpuaa myös moni vihapuhe.

Sisäministerinä toimiessaan Petteri Orpo varmaan tuli tiedostaneeksi myös poliisin resurssit ja voimavarat. Jos joku muuta väittää, niin sanon että väittäjä on kadottanut ajan- ja paikan tajunsa, taikka hän puhuu tietoisesti muunneltua totuutta.

Ministeri varmasti tietää asian ja kun Hän on tällä kertaa avainasemassa valtiovarainministerinä, niin pidän itsestään selvänä että HÄN JÄRJESTÄÄ POLIISILLE JA KAIKILLE MUILLE SISÄISESTÄ TURVALLISUUDESTA VASTAAVILLE TAHOILLE RIITTÄVÄN RAHOITUKSEN.

Jos kokoomuksen puheenjohtaja, valtionvarainministeri Orpo ihan aidosti haluaa lopettaa vihapuheet ja poistaa aiheet vihapuheiden levittämiselle, niin Hän järjestää yhteiskunnan turvallisuudesta huolehtivien rahoituksen kuntoon. Nyt se EI OLE kunnossa!

Useimmat meistä ymmärtävät, ettei marssimalla ja julkisuudessa tuomitsemalla lopeteta sen enempää vihapuheita kun muitakaan ei toivottuja tapoja. Puheet on nyt puhuttu ja vihapuheet tuomittu, pian nähdään mikä puolue ja mikä toimija ryhtyy puheidensa vakuudeksi ihan konkreettisiin toimiin asian selvittämiseksi.

Ensimmäiseksi on puututtava kaikkiin vihapuheisiin ja kaikkeen väkivaltaan. Minun mielestäni ääri vihervasemmiston harjoittama väkivalta pitää tuomita ihan samalla tavalla kun tuomitaan äärioikeistonkin väkivalta. Väkivaltaa käyttävät, taikka väkivallalla uhkaavat ryhmät tulee kieltää järjestelmällisesti. Oikealta, vasemmalta ja tarvittaessa keskeltäkin, jos aihetta on.

Vihapuheille ja väkivallalle pitää olla nollatoleranssi. Teot näyttävät pitävätkö marssijoiden puheet.