HALLINTAREKISTERILAISTA

Vääriä olettamia

Kun kansalaiselle myöntää aseen hallussapitoluvan, hän ilman muuta käyttää asettaan väärin. Pitääkö kaikki aseet kerätä kansalaisilta pois? Tuskin.

Kun alkoholia myydään kaupoissa, kansalaiset ilman muuta juovat itsensä hengiltä taikka vähintäänkin syyllistyvät rattijuopumuksiin. Pitääkö alkoholin myynti lopettaa kokonaan? Tuskin.

Kun maatalousyrittäjille annetaan mahdollisuus hakea tukea satovahingoista, hän ilman muuta huijaa tukiahakemuksen teossa. Pitääkö kaikki tuet lopettaa? Tuskin.

Kun Sinulle, minulle taikka kenelle tahansa annetaan mahdollisuus sijoittaa rahaa, Sinä, minä ja kuka muu tahansa ilman muuta huijaa verottajaa ja pimittää omaisuuttaan niin paljon kun mahdollista. Pitääkö hallintarekisteri kieltää kaikilta? Tuskin.

Jos ihminen automaattisesti olettaa, että kanssaihmiset kieroilevat aina tilaisuuden tullen, on elämä aika raskasta. Vanhassa poliisikaskussa sanotaan, että jos kansalainen ei ole rikosta tekemässä niin hän on rikospaikalle menossa, taikka ainakin hän koko ajan rikosta suunnittelee. Onneksi tämä on vain huono kasku, jolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä.

Minun käsitykseni mukaan me emme kykene sellaista lakia tekemään, jota ei joku halutessaan voisi kiertää. Aina löytyy joku joka haluaa lakia kiertää, mutta uskon ja luotan siihen, että enemmistö ihmisistä haluaa noudattaa lakeja ja se riittää minulle.

Olen kuunnellut aika monta luentoa hallintarekisteristä ja voin kertoa, että ainakaan minä en salaisi ulkomaiselta välittäjältä tietojani, jos tietojen salaaminen johtaisi 50% veroon osingoista. Minä maksaisin mieluummin laillisesti 30% veron osingoistani.

Tunnustan, että aluksi suhtauduin hallintarekisteriin perin penseästi. Kun rekisteriasiaa on neuvotteluissa selvitetty ja selvennetty, on suhtautumiseni muuttunut. Minulle riittää tuo 50%:n verosakko. Minä kutsun sitä uhkasakoksi. Jos et luovuta tietojasi, napsahtaa veronkorotus.

Minä en ole maalannut itseäni nurkkaan sanomalla, että en missään tapauksessa voi hyväksyä esitystä. Joku on ja siitä lupauksesta on hankalaa perääntyä menettämättä kasvojaan.

Hallintarekisteri on vain rikka rokassa ja lakiesitys muiden lakiesitysten joukossa. En tiedä vaan luulen, että ihan joka asiasta meidän Perussuomalaisten ei kannattaisi hallituskysymystä tehdä.

Olemme nyt hallitustaipaleen puolivälissä. Tässä vaiheessa pitäisi jo jokaisen ymmärtää, että asioihin voidaan vaikuttaa vain hallituksen sisältä. Oppositiossa huutaminen on tuuleen huutamista.

Tämän takia nykyinen oppositio hinkuu halusta kaataa hallitus, jotta he pääsevät itse päättämään maan asioista.

En ole hirveästi julkisuudessa riekkunut, enkä humppa-huppa ja pumtsipum ohjelmiin osallistunut. Sirkushuvit jätän suosiolla muille. En pyri missään asiassa julkisuuteen korostamalla omaa, mahdollisesti omasta eduskuntaryhmästäni poikkeavaa kantaa. Yritän pelata joukkueessa joukkueen yhteisesti sopimin säännöin ja kyntää sarkaani vähin äänin, mutta niin että jälkeä syntyy.

Uskallan väittää, että jos en olisi hallituspuolueen kansanedustaja, ei viime jouluna olisi Vimpeliin tullut 500 000 euroa tierahaa.

Jos en olisi hallituspuolueen kansanedustaja, ei kirjallinen kysymykseni laajentaa vartijoiden oikeuksia olisi johtanut lakimuutokseen.

Jos en olisi hallituspuolueen kansanedustaja, ei edellisen hallituksen aikana ulkomaisille raskaille ajoneuvoille esittämäni ns. vinjettimaksu olisi noussut hallitusneuvotteluissa esille. Nyt nousi ja maksua ollaan ottamassa käyttöön ja tällä tavalla tasoittamassa kilpailua ulkomaisten ja kotimaisten kuljetusyrittäjien kesken.

Jos en olisi hallituspuolueen kansanedustaja, en olisi osallistunut neuvotteluihin joissa päätettiin valmistella sorkkaeläimiä ajavien koirien säkäkorkeuden nostoa Ruotsin mallin mukaiseksi.

Asioihin voi vaikuttaa vain hallituksen sisältä. Tämän takia ainakin minulle on tärkeää pelata hallituksen yhdessä sopimilla säännöillä. Minä äänestin hallintarekisterin puolesta ja kannan osaltani vastuun myös tästä.