TERVETULOA…

Maakuntalehti Ilkka uutisoi tänään (28.7) näyttävästi Perussuomalaiset rp:n ja Uusi Vaihtoehto eduskuntaryhmän tilanteesta. Jutun mukaan Perussuomalaiset rp:n puheenjohtaja Jussi Halla-Aho haluaa savustaa soinilaisia puolueesta ulos.

Aamupäivän aikana minulta on kymmeniä kertoja kysytty, mikä nyt on tilanne ja miksi lehti kirjoittaa näin. Puhelin on soinut melko tiuhaan.

Kun en tiedä lehden, taikka jutun kirjoittaneiden toimittajien motiiveja, en voi asiaa mitenkään avata taikka selittää. Tapoihini ei kuulu myöskään arvailu, ainakaan tämän laatuisilla asioilla. Parempi on sanoa vain sen mitä tietää.

Olen omalla face book sivullani kertonut, että kerään Sininen Tulevaisuus ry:n kannattajakortteja. Sen enempää en ole korttikeräystä mainostanut. En ole myöskään pyytänyt, houkutellut, anellut taikka vikitellyt ketään Perussuomalaiset rp:n jäseneksi tietämääni henkilöä allekirjoittamaan kannattajakorttia.

Moni Perussuomalaiset rp:n jäsen on itse ja oma-aloitteisesti pyytänyt minulta Sininen Tulevaisuus ry:n kannattajakorttia. Kun aloite on tullut henkilöltä itseltään, olen tietenkin kortin Hänelle antanut. Minä en ole korttia kenellekään tyrkyttänyt, enkä vaatinut sellaisen täyttämistä. Jokainen on saanut toimia ja jokaisen pitää toimia ihan oman periaatteensa ja vakaumuksensa mukaan.

Suomessa on yhdistymisen vapaus ja sitä pitää kunnioittaa.

Jutussa todettiin ”Halla-Ahon mielestä jokainen kilpailjaa myötäilevä perussuomalainen on puolueelle liikaa”. Minä arvostan Jussi Halla-Ahoa ja hämmästelen, jos Hän on tuollaista toimittajalle sanonut.

Olet varmaan edellisistä kirjoituksistani lukenut, että minä en hauku Halla-Ahoa enkä Perussuomalaiset rp:tä. En hauku myöskään muita puolueita, vaikka en aina kaikista asioista olisikaan samaa mieltä. Jos olen samaa mieltä, kerron sen julkisesti.

Jos tämä on Halla-Ahon tarkoittamaa kilpailijan myötäilemistä, minut pitäisi erottaa Uusi Vaihtoehto ry:stä. Uskon kuitenkin, että me Uusi Vaihtoehto ry:ssä ymmärrämme poliittisen toiminnan ja jäsentemme ajatukset laveammin ja pidämme itsestään selvänä, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä ilman, että tämän mielipiteen takia Hänen pitäisi itse erota ryhmästä, taikka Hänet ryhmästä erotettaisiin.

Uskallankohan minä näin julkisesti kertoa, että minulla on hyviä kavereita jokaisessa eduskuntaryhmässä, myös Perussuomalaiset rp:ssä ja minä usein myötäilen myös heidän ajatuksiaan ja esityksiään.

Kerron esimerkin:

Edustaja Hakkarainen omistaa Viitasaarella melko ison ja varsin hyvin toimivan sahan. Työntekijöitä on muistamani mukaan kolmisenkymmentä. Sahalla terät pyörivät ja koivu tukki halkeaa. Sahauksen sivutuotteena tulee valtavat määrät purua. Puru ei tunnu kelpaavan kenellekään, joten se on eräänlaista ongelmajätettä. Tätä purua on Hakkaraisen sahan takapihalla kymmeniä rekkakuormia.

Hakkarainen on yrittänyt saada purua kaupaksi seutukunnan lämpölaitoksille. Eipä ole kauppa käynyt. Lämpölaitokset ostavat purua ja haketta Venäjältä. Syynä on ulkomailta tuotavan hakkeen/purun saama tuki.

Näin arkijärjellä ajateltuna on muuten melko älyvapaata toimintaa maksaa ulkomailta tuotavalle polttoraaka-aineelle tukea, kun sitä samaa raaka-ainetta seisoo jokaisen suomalaisen sahan takapihalla. Jos sama tuki maksettaisiin kotimaiselle purulle ja hakkeelle, lähtisi puruläjä myös Hakkaraisen sahan takapihalta.

Olemme sopineet edustaja Hakkaraisen kanssa, että alkavalla istuntokaudella väännämme kaikki kivet ja kannot, jotta saisimme tämän selvän ja selkeän ongelman jotenkin ratkaistua. Hakkaraisella on rautainen asiantuntemus ja minä satun olemaan, ainakin toistaiseksi, maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja, joten me molemmat saman valiokunnan jäseninä ”punnaamme” asiaa samaan suuntaan.

Kun tunnen ja tiedän valiokunnan muiden jäsenten kannat ja mielipiteet, niin uskon ja luotan, että saamme tukea myös muiden puolueiden edustajilta.

Katsotaan kuinka meidän käy. Kun nyt tunnustin julkisesti, että teemme selvää yhteistyötä edustaja Hakkaraisen kanssa, niin erotetaanko meidät molemmat. Hakkarainen Perussuomalaiset rp:stä ja minut uusi Vaihtoehto -ryhmästä.

Keräämieni kannattajakorttien perusteella voin sanoa, että Sininen Tulevaisuus rp:stä ovat kiinnostuneita tavalliset suomalaiset, eivät pelkästään Perussuomalaiset rp:n jäsenet. Näille ihmisille tuntuu olevan tärkeää asioiden hoitaminen ilman riitelyjä.

Jos ajattelet tällä tavalla ja Sinulla on jossain ryhmässä ”epämukava” olo, niin olet tervetullut porukkaan. Täytä ensin kannattajakortti ja kunhan saamme puolueen perustettua, niin varsinaiseksi jäseneksi puolueeseen.

Aloitteen teet Sinä !

………………………………………….

Perussuomalaiset rp:n ja Uusi Vaihtoehto ry:n välisiä asioita käsiteltiin myös TV 1:n pääuutislähetyksessä (28.7).

Uutisointi saa yhä hämmästyttävämpiä piirteitä. Jutun juonnossa toimittaja totesi, että Halla-Aho toivoo vastustajiensa eroavan itse puolueesta.

Onko moista ennen kuultu?

Jokin aika sitten oli Suomen Keskustalla puoluekokous. Kokouksessa valittiin puolueen puheenjohtajaksi Juha Sipilä. Hän ei ollut ainoa ehdokas.

Miltä olisi kuulostanut samat sanat Juha Sipilän suuhun? Sipilä toivoo vastustajiensa eroavan itse puolueesta.

Entäpä Kansallisen Kokoomuksen puoluekokous, jossa puheenjohtajaksi valittiin Petteri Orpo. Myöskään Orpo ei ollut ainoa ehdokas, vaan kisassa oli monta ehdokasta. Miltä olisi kuulostanut iltauutisten juonto, jos siinä olisi sanottu että Orpo toivoo vastustajiensa eroavan itse puolueesta.

Viimeisin puoluekokous oli Vihreillä. Puheenjohtajaksi valittiin Touko Aalto.
En kuullut, että Aaltokaan olisi vaatinut vastustajiaan eroamaan puolueesta.

Jotenkin alkaa nyt näyttää siltä, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. 🙂 🙂 🙂 Jos puheenjohtaja todella vaatii vastustajiaan eroamaan itse puolueesta, tulee vääjäämättä vaikutelma itsevaltiuteen pyrkivästä puheenjohtajasta. Vastustajat erotetaan tavalla taikka toisella ennen seuraavaa puoluekokousta ja johtajavalintoja.

Minä ymmärrän erittäin hyvin, että meidät Perussuomalaiset rp:n eduskuntaryhmästä lähteneet erotettiin puolueesta. Sille erottamiselle oli perusteet, mutta nyt puhutaankin muista puolueen jäsenistä. Sellaisista henkilöistä, jotka ovat paljon ennen Halla-Ahon ja Hongiston poliittista uraa jakaneet turuilla ja toreilla vaalilehtiä ja muuta puolueen materiaalia. Ihan SMP:n ja Perussuomalaiset rp:n alkuajoista lähtien.

Jos näitä työmyyriä ei olisi ollut, ei olisi Halla-Aho ollut viime kaudella kansanedustaja, eikä tänään puolueen puheenjohtaja. Sama koskee kaikkia viime vaaleissa Perussuomalaisten ehdokaslistalta eduskuntaan ponkaisseita edustajia.

Tuntuu todella suurelta vääryydeltä, jos tällaisten työmyyrien palkka vuosikymmenten talkootyöstä on pyytää puolueesta eroa vain sen takia, että he eivät antaneet ääntään Halla-Aholle.

Tällaista puoluettako Perussuomalaiset rp:stä muovataan?