POHJANMAAN SINISET…

Viikonloppuna uutisoitiin Vaasan vaalipiiriin perustettavasta Sininen Tulevaisuus ry:n piirijärjestöstä. Uutisen mukaan piirijärjestö on jo perusteilla.

Minulta on kysytty ja ihmetelty, minkä takia olen niin vaitonainen tästä asiasta. Olenko perustamassa rehellistä puoluetta vai salaseuraa ja olenko ylipäätään mukana tässä perustettavassa piirijärjestössä.

Lyhyt selvitys, taikka pikemminkin tilannekatsaus lienee paikallaan.

Ensiksi: Uutinen on ankka. Eduskuntaryhmämme puheenjohtaja edustaja Elo kertoi keskustelleensa erään toimittajan kanssa ja tuolloin kertoneensa muutamasta perusteilla olevasta piirijärjestöstä, mutta ei ollut maininnut tässä yhteydessä Vaasan vaalipiiriä.

Toiseksi: Sovimme edustaja Elon kanssa, että Vaasan vaalipiirin piirijärjestö on ajankohtainen vasta sen jälkeen, kun on saatu emopuolue virallisesti perustettua. Marssijärjestys on tässä asiassa; puolue-piirijärjestöt-paikallisyhdistykset.

Kannattajakortteja kerätään edelleen puolueen perustamiseksi. Kaavakkeita saa minulta. Puolueen kannattajakortin voi allekirjoittaa, vaikka olisi jonkun muun puolueen jäsen. Enkä nyt tarkoita pelkästään Perussuomalaiset rp:n jäsenyyttä.

Puolueen jäseneksi voi liittyä vasta sitten, kun puolue on virallisesti perustettu. Kannattaa voi toki etukäteenkin.

Toivotan Sinut tervetulleeksi porukkaan, jos olet täysi-ikäinen Suomen kansalainen ja omaat kohtuullisen normaalit elämäntavat ja -elämänkatsomuksen ja ymmärrät, että Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto, eikä sanavalikoimaasi kuulu sanat suvakkihuora, niskalaukaus ja rajat kiinni.

Maan itsenäisyyttä ja kansalaisten etua voi valvoa nimittelemättä ja solvaamatta muita. Kaikista asioista ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta eriävän mielipiteensä pitää osata ilmaista sivistyneesti.

Tähän sopinee raviohjastajien kultainen neuvo: omaansa saa kehua mielin määrin, mutta muiren hevoosta ei saa haukkua. Kehu siis sinisiä, mutta älä hauku muita.

Sillä pärjäät jo pitkälle.

Reijo