KANNATUSKORTEISTA

Reilu 5000 Sininen Tulevaisuus ry:n kannattajakorttia on nyt samassa nipussa. Eduskuntaryhmässä lasketaan vielä kerran, että vaatimukset täyttäviä kortteja on varmasti vähintään 5000. Enempikin saa olla, mutta vähemmällä ei pärjää.

Meillä edustajilla oli urakkana kerätä vähintään 200 korttia. Minun lakkariini päätyi lopulta vähän vajaat 300 korttia. En kortteja sen kummemmin kerännyt, vaan pääsääntöisesti ystävät ja tuttavat kysyivät korttikaavakkeita. Lähettelin niitä heille postissa ja osalle vein suoraan käteen. Osa oli tulostanut kaavakkeen netistä ja lähetti sen minulle.

Moni on kysynyt miltä alueelta kortteja sain. Ymmärrän kysymyksen peilailevan kannatusta ja kannatuksen määrää. Minulla ei ole tässä asiassa mitään salattavaa, vaan kerron reilusti, että pääosa korteista tuli Vaasan vaalipiirin alueelta. Etelä-Pohjanmaalta eniten ja Keski-Pohjanmaakin oli hyvin keräyksessä mukana.

Näin ollen Siniselle Tulevaisuudelle näyttää olevan kannatusta ja tarvetta koko vaalipiirissä. Hyvä niin.

Jätämme kannatuskortit oikeusministeriöön maanantaina 16.10. Ministeriössä kortit lasketaan uudelleen ja tehdään muut asiaan kuuluvat manööverit. Näihin toimiin kuluu aikaa 1-2 kuukautta, joten hyvässä lykyssä joulukuun alkupäivinä puolue on virallisesti rekisteröity.

Puolueen rekisteröimisen jälkeen pidetään Pohjanmaan Sinisten perustamiskokous. Näillä näkymin lienee tarkoituksenmukaisinta perustaa koko vaalipiirin kattava piirijärjestö. Jos myöhemmin ilmenee tarvetta hajauttaa toimintaa, se on mahdollista tehdä, mutta näin alkuun on tehokkainta toimia yhdessä organisaatiossa.

Minä KIITÄN JOKAISTA kannattajakortin allekirjoittanutta. Halusin muistaa Teitä joulukortilla, mutta kun kannattajakortissa ei ole allekirjoittaneen osoitetta, ei (postin tehokkuudesta huolimatta) kortti löydä perille pelkän nimen/paikkakunnan perusteella.

Kiitollisena ja hyvää syksyä toivottaen,

Reijo