HIRVIJAHTIASIAA

12.11-17 oli Ilkassa juttu ”HIRVIKANTA HARVENEE NYT VAUHDILLA”.

Toimittaja Anni Keski-Heikkilä teki jutun Kihniönkylän Eräveikkojen ja Seinäjoen Metsästysseuran hirviseurueiden yhteisjahdista. Juttu oli hyvä ja kun siinä minuakin lyhyesti haastateltiin, luin sen tavallista tarkemmin. Minä en nähnyt jutussa virheitä taikka muitakaan oikomisen aiheita, mutta muutama muu lehden lukija oli ”närkästynyt” siitä, että hirvijahtiin oli kutsuttu vain Sinisten edustajat Hongisto ja Kulmala. Minulle ”kurkkuharjaa” antaneiden mielestä asialla politikoitiin, koska mainittiin vain yhden eduskuntaryhmän edustajat nimeltä. Miksi muista ei puhuttu mitään?

On paikallaan oikaista tämä lukijoiden harhaluulo. On totta, että juttua tarkkaan lukiessa saattaa saada käsityksen, että jahtiin olisi kutsuttu vain kaksi Sinisten kansanedustajaa. Tämä EI pidä paikkaansa! Jahtiin kutsuttiin KAIKKI eduskunnan eräkerhon hirvenmetsästystä harrastavat jäsenet. Valitettavasti muilla edustajilla oli menoja ja kiireitä ja vain kaksi edustajaa sovitti kalenterinsa niin että jahti oli mahdollinen.

Lienee paikallaan kertoa muutamalla sanalla myös tästä eduskunnan eräkerhosta.

Kerhossa on tällä hetkellä 48 jäsentä. Jäseneksi kutsutaan jokainen istuva, metsästäjätutkinnon suorittanut ja riistanhoitomaksunsa asianmukaisesti maksanut kansanedustaja. Kerhossa on vain istuvia edustajia. Kun edustaja poistuu eduskunnasta, poistuu hän samalla myös eräkerhosta.

Eräkerhossa on jäseniä kaikista muista, paitsi vihreästä eduskuntaryhmästä. Olen tällä hetkellä eräkerhon puheenjohtaja ja voin vakuuttaa, että odotan kädet levällään ensimmäistä vihreää metsästäjätutkinnon suorittanutta edustajaa eräkerhon jäseneksi. Lämpimästi tervetuloa. 🙂 Kerhon puheenjohtajuus vaihtuu vuosittain. Ensi vuonna puheenjohtajuus on SDP:llä.

Eräkerho kutsutaan kerhona jahtiin taikka muihin, metsästykseen liittyviin tapahtumiin. Kutsuja tulee melko paljon ja vaikka hyvää tahtoa onkin, niin millään ei ehdi kaikkiin osallistua. Puheenjohtajana olen yrittänyt olla mahdollisimman monessa tilaisuudessa.

Vierasjahdit ovat pitäneet minua kiireisenä, sillä 28.10 olin Jalasjärvellä Koskuen Erän vieraana ja 30.10 jahdissa Kalajoen Ypperissä, 11.11 oli Kihniönkylän Eräveikkojen ja Seinäjoen Metsästysseuran yhteisjahti ja tulevana lauantaina 18.11 on kutsu käynyt Kuortaneelle.

Kuten edellä kerroin, kutsu ei koskaan tule yksittäiselle edustajalle, vaan se koskee aina koko kerhoa ja nimenomaan niitä jäseniä, joilla on hirvikoe suoritettuna. Rohkenen tunnustaa, että kaikille lähetetyn yhteiskutsun lisäksi minä vielä erikseen ”muistutin” jahdista kahta vaalipiirimme edustajaa, mutta molemmilla oli jo kalenterissa muita menoja. Näin ollen minä olin ainoa Vaasan vaalipiiristä oleva edustaja. Onneksi sain kaverikseni Ylistarolaislähtöisen, nykyisin Rääkkylässä asuvan Kari Kulmalan.

Minulle erilaiset yhteisjahdit ovat erittäin tärkeitä, sillä jahdin lomassa on aikaa ja mahdollisuus kuulla ja ihan oikeasti myös kuunnella eräveljien ja -sisarien tuntoja. Petopolitiikka puhuttaa nyt koko Suomessa. Tällaisten jahtitapahtumien jälkeen on Reijon repussa aina terveisiä myös eduskuntaan ja erityisesti maa- ja metsätalousvaliokuntaan.