KIELI- JA MIELIKUVIA

Jonkun mielestä tuima tarkoittaa makeaa ja jonkun toisen mielestä suolaista.
Jonkun mielestä sadomasokistit hakkaavat kuumassa saunassa itseään vastalla ja toisten mielestä selkään paukkuu vihta.
Jonkun mielestä insesti tarkoittaa lähisukulaisten välistä sukupuoliyhteyttä ja jonkun toisen mielestä jotain muuta.
Jonkun mielestä nuorten tyttöjen ympärileikkaus tarkoittaa jotain hyvää ja ylevää ja jonkun toisen mielestä jotain muuta.
Sanoja ja sanontoja voi käsittää monella tavalla.

Pohdiskelen insestin ja ympärileikkauksen merkitystä ja näiden sanojen käyttöä julkisesti.

Minulle insesti -sana on kaiken vastenmielisyyden vertauskuva. Minun mielestäni vapaaehtoinen sukupuoliyhteys lähisukulaisten kesken kuvastaa alhaisinta ja saastaisinta käytöstä, johon kaksi, taikka pahimmassa tapauksessa jopa useampi voi keskenään syyllistyä. Insestiä saattaa tapahtua myös aikuinen – lapsi suhteessa. Tällöin aikuinen käyttää avutonta ja puolustuskyvytöntä lasta hyväkseen. Erityisen saastaista siinä on, että aikuinen tavoittelee teolla itselleen nautintoa taikka mielihyvää.

Ympärileikkaus – sana tuo mieleeni nuorten tyttöjen sukuelimien silpomisen. Tämä on tekona yhtä vastenmielinen kuin insestikin, mutta eroaa insestistä siinä, että nuorten tyttöjen sukuelimien silpominen tapahtuu tietämäni mukaan vasten tyttöjen (lasten) tahtoa. Tuskin niin sairasta ihmistä on, että lapsen silpomisesta saisi jonkinlaista mielihyvää.

Minä tulkitsen ympärileikkauksen täyttävän vähintään pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Joku saattaisi lisätä tuohon vielä vamman tuottamuksenkin, koska leikeltävän lapsen kehoon tehdään pysyviä muutoksia.

En tiedä minkä takia tyttöjen sukuelimiä silvotaan. Joku syy, taikka peruste sillä teolla varmaan on. Muistan jostakin lukeneeni, että ympärileikkauksen tarkoituksena olisi vähentää tyttöjen taikka naisten seksuaalisuutta ja sukupuolisesta kanssakäymisestä saatavaa mielihyvää. En tiedä pitääkö tuollainen olettama paikkaansa, mutta jos pitää, niin minä tulkitsen teon naista alistavaksi. Ymmärrän asian niin, että mies voi vapaasti tuntea mielihyvää mutta nainen ei voi, taikka naisen ei pitäisi voida.

Muistamani mukaan tyttöjen (lasten) ympärileikkaus on Suomessa kielletty. Jos näin on, ei ympärileikkauksia saa Suomessa tehdä. Jos ja kun ei saa Suomessa tehdä, tehdään sitten jossain muualla. Missä tehdään? Siitä saattaa olla monta käsitystä ja arviota.

Iltalehdessä 4.11.2017 klo 12.26 oli juttua Helsingin kaupunginvaltuutettu Fatim Darran Facebook päivityksestä. Vihreiden edustajana Helsingin kaupunginvaltuustossa istuva Darra oli lehtijutun mukaan kirjoittanut fb seinälleen näin: ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua”.

En ole koskaan tavannut Darraa, enkä tiedä hänestä mitään. Nykyään pelkän nimen perusteella ei voi henkilöstä paljoa päätellä. Darra voi olla pitkänhuiskea blondi taikka tummempi-ihoinen, tuskin kuitenkaan ”musta”, vaikka vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto häntä Iltalehden 4.11.2017 klo 22.21 julkaistussa jutussa mustaksi nimittelikin. Juttu oli otsikoitu ”Touko Aalto vihreän valtuutetun insestikirjoituksesta ””Mustaa huumoria””. Minä en uskaltaisi nimitellä ketään ”mustaksi”. Jos sen tekisin, istuisin oikeudessa vihapuheen levittämisestä. Touko Aalto uskaltaa ja on mielenkiintoista seurata, millä tavalla vihapuheita tutkiva poliisin erikoisryhmä puuttuu tähän asiaan.

Jos poliisin linja on sama kaikkien kansalaisten kohdalla, niin jonkinlainen tutkinta asiasta järjestetään. Jos ei järjestetä, saattavat kansalaiset käsittää asian niin että ”mustaksi” nimittely ei ole vihapuhetta. Minä luotan suomalaiseen poliisiin ja poliisin puolueettomuuteen myös tämän asian kohdalla.

Edustaja Aalto vastaa sanomisistaan ja Darra Kirjoituksistaan. Sanon suoraan, että syrjäiseltä Möksyn kylältä maailmalle lähteneenä minua loukkasi helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun kirjoitus. Tuli surullinen olo kun kirjoituksen luin. Mieleeni tulvahtivat monenlaiset muistot lapsuuskodistani ja kylän elämästä -60 ja -70 luvuilla. On suoranainen loukkaus noita ihmisiä kohtaan sanoa että ”ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua.”

Mitä mahtaisi tapahtua, jos joku muu kun vihreä poliitikko julkaisisi kirjoituksen jossa nimettäisiin maa, puhuttaisiin pikkutyttöjen ympärileikkauksista ja siitä että kukaan ei kuule kun lapsi huutaa apua.

Olisko myös silloin kyse vain ”räväkästä” kirjoituksesta? Tuskin.

Kieli– ja mielikuvat ohjaavat elämää. Vihapuhe ja vihainen puhe pitäisi kyetä erottamaan toisistaan, puhumattakaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.