SAMASSA VENEESSÄ

Julkisuudessa olleen tiedon mukaan erittäin kokenut poliitikko, valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka ei aio enää tavoitella Perussuomalaiset rp:n Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajuutta.

Vistbackan valtiomiesteot eivät esittelyjä kaipaa. Jälki on ollut vakuuttavaa eduskunnassa ja vielä kansanedustajan toimien jälkeenkin. Monien ylimaakunnallisten luottamustoimen ohella Vistbackalla on ollut aikaa ja energiaa johtaa viimeisen kahden vuoden ajan myös Etelä-Pohjanmaan piiriä. Siinä on työura joka hakee vertaistaan.

Olen tuntenut Vistbackan vuodesta -84 lähtien. Mies ei ole muuttunut ulkoiselta olemukseltaan, eikä työ- ja toimintatavoiltaan. Asiat on aina hoidettu jämptisti ja määräaikaan. Vanhaa sanontaa lainaten, aina on tehty ”tinki täyteen”. Mitään ei jätetä kesken, ei, vaikka se vaatisi keskimääräistä enemmän vaivannäköä ja ponnisteluja. Valmista työtä on hyvä katsella ja suunnitella seuraavia toimenpiteitä.

Kun piirin puheenjohtajan tehtävät jäävät, on armoitettuna kalastajana tunnetulla Vistbackalla tulevaisuudessa yhä enemmän aikaa harrastukselleen. Lappajärvestä nousee siikaa ja kuhaa, jota eduskunnan kalastusmestariksikin tituleeratulla valtiopäiväneuvoksella on aikaa fileoida Helena rouvansa kanssa.

Rakkaan harrastuksen parissa aika kuluu rattoisasti, mutta jos ja sanon toistamiseen JOS, aika alkaa käydä pitkäksi, rohkenen tarjota valtiopäiväneuvokselle paikkaa myös Sinisen Tulevaisuuden veneessä.

Jokainen tekee itse omat valintansa ja vastaa valinnoistaan, ketään en erikseen veneeseemme pyydä, mutta voin luvata, että aina ottaville käsille airot löytyy. On helppo soutaa, kun tietää soutavansa samassa veneessä ja samaan suuntaan.