HALLITUKSELTA 900 000 EURON ”JOULULAHJA” ALAJÄRVELLE

Kesän ja syksyn aikana on tullut kuraa niskaan roppakaupalla. Minua on moitittu ja nimitelty monella tavalla. Eihän se ole tietenkään mukavalta tuntunut.

Olen pysynyt ”kasassa” sanomalla, että vain hallituksen sisällä voi vaikuttaa. Minulla on omat ajatukseni ja asiani, joiden puolesta väännän täällä joka päivä. Jotkut asiat etenevät ja jotkut eivät, mutta kun itse tiedän mitä olen tehnyt, sen avulla pärjään.

Siltarumpupolitiikka ei kaikille sovi. Se on kuulemma vanhan aikaista. Näin sanovat asustelevat pääasiassa kerrostaloissa ja päällystettyjen katujen varsilla.

Muuallakin on elämää ja muuallakin on oltava elämiseen oikeus ja mahdollisuus. Huuteluista huolimatta yritän puolustaa syrjäseutujen ihmisiä. Ihmisiä, joilla on oltava yhdenvertainen mahdollisuus liikkua yleisillä teillä. Ihmisiä, joiden turvallisuudesta ainakin minä kannan huolta.

Hallitus neuvotteli ensi vuoden talousarvioon lisärahoitusta. Esitin omat toiveeni ja perustelin ne parhaani mukaan. Lopputuloksen näette alla olevasta tiedotteesta.

Jos olisin jäänyt hallituksen ulkopuolelle, Alajärvelle ei olisi tullut euroakaan ylimääräistä rahaa. Näin se vaan on.

Alla tiedotusvälineille lähettämäni tiedote

Eduskunta lisäsi valtion ensivuoden talousarvioesitykseen useita paikallisia tien parannushankkeita ja jakoi avustuksia usealle kolmannen sektorin toimijalle.
Vimpeliin saatiin vuosi sitten 500 000 euroa ja nyt Alajärvelle lähes tuplat, iloitsee kansanedustaja Reijo Hongisto (Sin).
-Olen liikkunut paljon maakunnan teillä, mutta erityisesti kotopuolen tiet ovat tuttuja mutkineen ja kuoppineen. Tien kunto vaikuttaa oleellisesti liikenneturvallisuuteen. Hallitus on tiedostanut tämän ja lähtenyt lupaustensa mukaisesti lyhentämään teiden korjausvelkaa ja näin parantamaan myös liikenneturvallisuutta.
Alajärven keskustan ja Koskenvarren kylän yhdistävällä tiellä on vilkas ajoneuvoliikenne. Pyöräilijät ja jalankulkijat yrittävät puikkelehtia muun liikenteen seassa ja kokemuksesta tiedän, että erityisesti pienille koululaisille matka Koskenvarren kylältä Paavolan ala-asteelle on vaarallinen.
Ensivuoden talousarvioon varataan esityksestäni ylimääräisenä rahana 600 000 euroa kevyen liikenteen väylän rakentamiseen välille Hirsikangas – Väärämäentie. Väylän valmistuttua on lasten ja myös varttuneempien turvallista liikkua Alajärven keskustan ja Koskenvarren välillä.
Hongistolla on syytä hymyyn, sillä myös hänen toinen aloitteensa sai rahoitusta. Alajärven Koskelan ja Koivumäen kylät yhdistävän Koivumäentien perusparannustöihin varataan 300 000 € ja rahaa riittänee Karstaperäntien ja Uusikyläntienkin pahimpien kohtien kunnostukseen.
Erityisesti kelirikkoaikoina Koivumäentie on ollut lähes liikennekelvottomassa kunnossa. Pahimpina aikoina autoja on juuttunut keskelle tietä ja on tarvittu traktoreita hinaamaan autot saviliejusta irti. Kun alueella on suuria maatalousyhtymiä, pitää teiden olla myös kelirikkoaikoina liikennöitävässä kunnossa, jotta maitoautoilla pääsee esteettä tiloille. Toki myös muilla ajoneuvoilla pitää olla aina esteetön pääsy alueen talouksiin.