JA TYÖNTEKIJÄ MAKSAA

Kun en erityisemmin halua edesauttaa tänään Helsingin Senaatintorilta alkavaa SDP:n eduskuntavaalikampanjaa, jätän ns. aktiivimallin kommentoinnin vähemmälle.

Kaiken tohinan keskellä on kuitenkin hyvä muistaa, että valtakunnassa ei ole 27 vuoteen ollut näin hyvä työllisyystilanne. Tilanne olisi vieläkin parempi jos ihmiset saisi siirtymään työn perässä.

On surullista kuulla, että kun työnantajat eivät saa kotimaista työvoimaa, he joutuvat (onkohan tuo sopiva sana) työllistämään ulkolaisia ihmisiä. Moni kertoo työllistävänsä suomalaisen aina kun se vaan on mahdollista. Suomalaiselle ei tarvitse opettaa kieltä ja suomalainen on jo valmiiksi suomalaisen sosiaaliturvan piirissä. Suomalainen on pääsääntöisesti jo sopeutunut suomalaiseen kulttuuriin ja moni työnantaja kokee sen helpottavan keskinäistä kanssakäymistä.

Kun suomalaisia ei saa töihin, pitää työllistää ulkolaisia ja tietenkin opettaa heille myös jonkinmoinen työkieli. Kun ulkolainen työntekijä on ollut Suomessa muutaman kuukauden töissä, on hän ja hänen perheensä Suomen sosiaaliturvan piirissä, lapsilisiä myöten. On suomalaisten etu työllistää suomalaisia! Kun työtä ei aina voi siirtää sinne missä on työn tekijöitä, pitäisi työntekijöiden edes joskus siirtyä sinne missä on töitä. Tämä ei näytä joillekin käyvän ja tätä käytetään keppihevosena mielenilmaukselle joka on tosiasiassa SDP:n eduskuntavaalin aloitus.

Senaatintorin tapahtumia seuratessa on hyvä muistella, että nyt kaikkein suurinta meteliä pitävät SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät olivat edellisessä hallituksessa. Minkä takia työllistämisen ”asiantuntijat” eivät toimineet silloin? Miksi hei eivät toimineet kun heillä oli valta toimia? Mikä siinä tökki? ”Sixpäkki” pullisteli voimainsa tunnossa ja tehtaili 100 000 uutta työtöntä! Nyt nämä työllistämisen ”asiantuntijat” marssittavat Ay-liikkeille jäsenmaksunsa maksaneet Helsinkiin osoittamaan uskollisuuttaan SDP:lle ja Vasemmistoliitolle.

Työnantaja maksaa huvin, työntekijä jäsenmaksuillaan linja-automatkat ja punavihervasemmisto kerää potin. Kätevää – eikö totta, kirjoitettiin jo niksipirkassakin!