KÄRSIMYSVIIKON MIETTEITÄ

Erään viihdetaiteilijan huumekäry oli viikon juttu. Lehdet julistivat ja some raivosi. Näin minä sen koin.

Taiteilijaa on riepoteltu julkisuudessa. Lööppien mukaan itkukin on tullut ja keikkoja peruttu. Voi, voi!

Jokainen voi vapaasti muodostaa asiasta mielipiteensä. Se on yhtä oikea taikka väärä, samoin kuin kenen tahansa muun mielipide. Mielipiteethän ovat kuin korvalehtiä – jokaisella omanlaisensa.

Minun mielestäni julkisuuteen joutunut kultakurkku on itse oman onnensa, taikka onnettomuutensa seppä. Hän on saanut sitä mitä on tilannut. Näin se menee.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan laskeskelin päiväannoksen hinnaksi 7-8 euroa. Siis alle kympillä saa humeetin sissaroimaan. Vertaappa viinaan. Koskenkorvaa juomalla on lysti paljon kalliimpaa. Koukussa olevan on halvempaa tyydyttää himonsa huumeella. Valitettavasti!

Koskenkorvaan(kin) jää koukkuun, mutta ei ihan ensimmäiseen pulloon. Metamfetamiini koukuttaa pahimmillaan jo muutaman käyttökerran jälkeen. Näin maallikkokin osaa sanoa, kumpi on terveydelle vaarallisempaa, Koskenkorva vai huumausaine. Vaaka kallistuu huumeen puolelle.

Peruspoliisina olen erittäin huolissani räjähdysmäisesti kasvavasta huumeongelmasta. Kun päiväannoksen saa alle kympillä, lisääntyy nuorten käyttäjien määrä todella nopeasti. Monilla koukussa olevilla nuorilla ei ole joka päivä edes sitä kymppiä, vaan sekin pitää jostain tienata. Kun oikeita palkkatöitä ei ole, eikä niihin huumepöllyssä edes kykene, ovat vaihtoehdot vähissä. Nuoret tytöt myyvät itseään ja pojat käyvät varkaissa. Luukuttajia löytyy.

Tämä ei ole ihmisarvoista elämää – vai onko?

Huumausaineita saa nykyään jo joka kylästä. Mitä tekee poliisi?
Poliisi istuu asemilla tietokoneen ääressä ja kirjaa raportteja, tekee pöytäkirjoja ja täyttelee lippuja ja lappuja. Poliisi ei enää ehdi kentälle. Valitettavasti! Konttorityöt ja tilastot, siinä sitä aikaa kuluu.

Huumetutkinta huutaa resursseja. Tutkijoita tarvitaan, mutta väki ei riitä. On priorisoitava. Jotkut työt jäävät tekemättä, kun poliisin mielenkiintoa suunnataan ihan uusille alueille, muun muassa vihapuheeseen.

Ainakin Helsingin poliisilaitoksella on vuoden verran toiminut erityinen, vihapuheita tutkivien poliisien ryhmä. Tietämäni mukaan vastaavia toimenkuvia on muidenkin poliisilaitosten konstaapeleilla. Nämä poliisit seuraavat silmä kovana tietokoneen ruutua, josko siellä esiintyisi vihapuhetta. Syyttäjä odottelee, kuka narahtaa vihapuheesta ensimmäisenä.

Vihapuhe lietsoo vihaa ja vihasta kumpuavat vihaiset teot.

Vihapuhetta kuultiin Öljymäellä 2000 vuotta sitten. Se vihapuhe alkoi poskisuudelmasta. Vihapuheen seurauksena joku tarttui miekkaan ja sivalsi joltain toiselta oikean korvan pois. Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu, sanoi Puusepän Poika. Vihapuheen ohella nähtiin myös käsien pesu.

Öljymäellä vihapuhe kohdistettiin Puusepän Poikaan.

Öljymäen ja Golgatan tapahtumista on 2000 vuotta. Mitä olemme niistä ajoista oppineet? Emme yhtään mitään.

Näyttää siltä, että Suomesta on tulossa ulkokullattujen maa. Me suomalaiset olemme muiden miellyttämisen himossa unohtamassa omat hyvät tapamme. Samaan aikaan kun kannamme huolta muiden jumalien loukkaamattomuudesta, me olemme unohtamassa oman Jumalamme. Me olemme unohtamassa Puusepän Pojan. Me etsimme viranomaisten voimin rikkaa vihapuhujien silmistä, emmekä näe malkaa omissa silmissämme.

Tuntuu siltä, että vihapuhujana tuomitaan se joka uskaltaa puolustaa Puusepän Poikaa. Moni saattaa ajatella, että suomalaisten rinnalla suomalaisten oikeuksia puolustamaan palkatut viranomaisemme ovat kääntämässä selkänsä Puusepän Pojalle ja avaamassa sylinsä jollekin toiselle. Tapahtuuko näin, vai ajattelevatko ihmiset väärin?

Onko viranomaisillemme tärkeämpää selvitellä ja seurata vihapuheen kylväjien elämää, vai selvitellä ja seurata huumausaineiden katukaupustelua ja estää huumausaineiden leviämistä. Kumpi on tärkeämpää?

Minä en halua asetella sanojani mitään uskontoa vastaan, vaan haluan puolustaa Puusepän Poikaa. Siihen minulla on oikeus.

Pesköön kätensä se joka ei uskalla vastuutaan kantaa.

Riemullista Vapahtajamme ylösnousemuksen juhlaa Sinulle ja läheisillesi.