LEHTIKIRJOITTELUA

Entistä eduskunta-avustajaani Tiina Arlinia oli haastateltu eräässä naistenlehdessä. Arlin oli kertonut terveydentilastaan ja todennut olevansa tällä hetkellä määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä masennuksen takia ja käyneensä myös terapiassa.

Minulta on vuosien varrella kyselty kymmeniä kertoja, millainen Arlinin terveydentila oli silloin, kun hän vielä työskenteli eduskunnassa. Olen sanonut kyselijöille, että työntekijöiden terveystiedot ovat salaisia, eikä minulla ole oikeutta kommentoida niitä sanallakaan suuntaan taikka toiseen. Arlin voi toki itse kertoa omasta terveydentilastaan julkisesti, jos hän niin haluaa, mutta minä en kommentoi hänen terveystietojaan taikka sairauspoissaolojaan.

Haastattelussa Arlin toteaa tehneensä työnsä hyvin. Minulla on erilainen käsitys hyvin tehdystä työstä. Kerron esimerkkinä vaikkapa erään Brysselin matkan, jolla en koskaan ollut, mutta jonka lentoliput jouduin siitä huolimatta maksamaan.

Olin ilmoittautunut Brysselin matkalle, mutta jouduin yhteensattuman vuoksi perumaan matkani. Tämän takia Pyysin Arlinia poistamaan nimeni lähtijöiden listalta, jotta minulle ei varata turhaan lentolippuja. Kysyin Arlinilta peräti kahteen kertaan, että onhan hän muistanut hoitaa asian ja poistanut nimeni lähtijöiden joukossa. Arlin vastasi, että hän on tarkistanut ja varmistanut asian.

Jonkin ajan kuluttua työpöydälleni kuitenkin ilmestyi Brysselin matkan lentoliput. Kysyin Arlinilta että miten tämä on mahdollista. Hän sanoi, että kyseessä on joku sekaannus. Arlinin ”sekaannuksen” seurauksena eduskunnan kanslia peri palkastani lentolippujen hinnan, 431,90 euroa. Minulla on palkkakuitti vielä tallessa, jos joku epäilee sanojani. Asia voidaan varmistaa ja tarvittaessa myös todistaa. Todiste löytyy.

Haastattelussa Arlin väittää, että meillä olisi ollut intiimi suhde. Se on erittäin vastenmielinen ja jopa härski väitte, josta olisi mahdollista tehdä poliisille tutkintapyyntö ja vaatia Arlinille myös rangaistusta.

Tilanne on kuitenkin se, että mahdollisen tutkinnan kohde on itse julkisesti kertonut kärsivänsä masennuksesta ja käyneensä terapiassa. Jokainen joka tietää ja tuntee masennuksesta kärsiviä ihmisiä tietää myös, millaista heidän elämänsä on. Heillä on omassa elämässään ja omassa ”repussaan” aivan riittävästi kannettavaa, ilman, että siihen lisätään enää yhtään painoa. Jos minä poliisitaustaisena kansanedustajana olisin vaatinut, taikka vaatisin nyt Arlille rangaistusta, voisivat seuraukset olla arvaamattomat.

Vaikka tällaiset syytökset ovat äärimmäisen raskaita minua kohtaan, vielä raskaampia ne ovat perhettäni kohtaan. Kun ilmoitin Arlinille, että hän ei enää voi jatkaa eduskunta-avustajanani, hän sanoi minulle, että hän tuhoaa poliittisen urani ja hän tuhoaa perheeni, enkä minä ikinä pääse hänestä eroon. Käsitykseni mukaan Arlin yrittää näillä sensaatiojutuillaan toteuttaa uhkauksensa ja hyväuskoiset toimittajat vielä auttavat häntä. Lehtikirjoittelu ja julkinen mustamaalaamiseni ei riitä Arlinille, sillä hän lähettelee minulle selvästä kiellosta huolimatta edelleen myös tekstiviestejä. Oikeusistunnosta on jo 4 vuotta mutta sanat ”sinä et koskaan pääse minusta eroon” toteutuvat joka kerta kun matkapuhelimeeni tulee Arlinin lähettämä tekstiviesti.

Terveenä ihmisenä minun pitää kuitenkin kyetä katsomaan tällaisten asioiden yli. Mielestäni ei ole reilua vaatia rangaistusta ihmiselle, joka itse julkisesti kertoo olevansa sairas. Minä annan armon käydä oikeudesta ja toivon Arlinille pikaista paranemista.

Asian käsittely minun puoleltani loppuu tähän.