MEDIATIEDOTE

Torstaina 17.5 uutisoitiin liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen myönnetyistä valtion avustuksista. Rahaa jaettiin 29 hankkeelle, yhteensä 40.8 milj.euroa. Peruskorjaushankkeita oli 13 ja 16 kokonaan uusia.

Minulta on kyselty rahan alkuperää ( taas veronmaksajien rahalla rakennetaan liikuntapaikkoja – eikö sitä nyt parempaankin olisi voinut käyttää).

Jaettu raha on Veikkauksen valtiolle tulouttamaa, eikä ole pois verovaroista. Tämä on hyvä pitää mielessä!

Jotta jokaisen asiasta kiinnostuneen ei tarvitse soittaa minulle erikseen, liitän medialle lähettämäni tiedotteen tähän. (Muista asioista voi soitella ja toki tästäkin, jos joku näissä avustuksissa askarruttaa mieltä)

Alla mediatiedote

VALTIOLTA 3 MILJOONAA LIIKUNTAPAIKKARAHAA POHJANMAALLE

Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho allekirjoitti tänään urheilu- ja liikuntapaikkoja koskevat valtionavustuspäätökset. Avustukset maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Pohjanmaalla on syytä hymyyn, sillä urheilueuroja kohdennettiin nyt myös Alajärvelle, Kauhavalle, Isoonkyröön ja Vaasaan, iloitsee kansanedustaja Reijo Hongisto Sin.

-Pohjalaisena kansanedustajana ja Veikkauksen hallintoneuvoston jäsenenä tuntuu mukavalta, että ministeri kuunteli alueen edustajaa ja myönsi rahaa esitysten mukaan. Alajärven monitoimihallille, Kauhavan koulukeskuksen liikuntatiloille, Isokyrön liikuntahallille ja Vaasa Areenan peruskorjaukseen ja laajennukseen myönnettiin kullekin 750 000 euron avustus. 3 milj. euron summa on merkittävä koko maakuntaa ajatellen.

Moni liikuntapaikka on käyttökiellossa sisäilmaongelmien takia. Tilat, joiden kuuluisi olla ilman laadultaan kaikkein terveellisimpiä homehtuvat käsiin. Terveyden edistämiseen tähtäävä sisäliikunta sairastuttaa ihmiset. Tähän on tultava muutos!

-Olen itse kouluaikoina jumpannut Alajärven urheiluhallissa ja on surullista todeta, kuinka pahoin halli on vuosien saatossa rapistunut. Tammikuisella kuntavierailullaan ministeri Terho tutustui käyttökiellossa olevaan urheiluhalliin ja vakuuttui uuden monitoimihallin tarpeellisuudesta.