JUHANNUSTERVEISIÄ EDUSKUNNASTA

Viime viikko oli mielenkiintoinen. Verstaalla sattui ja tapahtui kaikenlaista. Uutisvälähdyksen mukaan toimittajat olivat kuunnelleet herkällä korvalla erään valiokunnan oven takana ja raportoivat kuulemastaan.

Saattoi se ”keskustelu” kuulua käytävälle, vaikka ei niin herkällä korvalla olisi kuunnellutkaan. Valiokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja jos meno äityy huutamiseksi, olisi valiokunnalla syytä pohtia puheenjohtajan vaihdosta.

Omasta rootelistakin muutama sana. Ampuma-aselaki on valmisteilla ja lakiluonnoksen raakakopioita on levinnyt maailmalle. Ei näytä hyvältä.

Olen luonnoksen lukenut muutaman kerran ja äimistellyt luonnoksen kirjoittajien asennetta suomalaisia aseenomistajia kohtaan. Tulee väkisinkin mieleen itänaapurin toiminta.

Kun riisutaan kansa aseista, niin ei ole vaaraa vallankumouksesta.

Lakiluonnoksessa puhutaan pitkistä lippaista. No niistähän saa puhua, mutta pitää samalla muistaa että on myös muun muotoisia lippaita ja jopa vöitä. Luonnoksessa lähdetään siitä, että suurikapasiteettiset lippaat tulisivat luvanvaraisiksi, taikka ne pitäisi deaktivoida poistamalla niistä esimerkiksi jouset. Onkohan luonnoksen kirjoittaja koskaan käpistellyt vaikkapa kevyen konekiväärin taikka Maximin vyötä. Miten niistä poistat jouset?

Luonnostekstissä on monta muutakin korjattavaa kohtaa. Olen Sinisten edustajana työryhmässä, jossa mietitään lakiluonnokseen tehtäviä muutoksia. Ryhmässä on hyvä ja yksituumainen henki. Omat muutosehdotukseni olen ryhmässä kertonut ja myös ministeri Mykkänen tietää ne.

Jos ja toivottavasti kun saamme hiottua luonnoksen sellaiseen muotoon että sen asemiehenä kehtaa tuoda eduskuntaan, niin sitten se tuodaan ja äänestän sen puolesta. Muussa tapauksessa asia menee todella hankalaksi.

Eilen (juhannusaattona) uutisoitiin sisäministeri Mykkäsen halusta lisätä kiintiöpakolaisten määrää Suomessa. Luvut olivat aivan jotain muuta mistä on hallitusohjelmassa sovittu.

Minä jäin hallituspuolueen riveihin nimenomaan puolustamaan sovittua hallitusohjelmaa. Se mikä on sovittu, se on sovittu, eikä sitä yksipuolisesti muuteta. Muutoinhan sopimiset menettävät merkityksensä.

Näin ollen, minä en hyväksy kesken hallituskauden minkään pakolaiskiintiön lisäystä ja uskon, että en ole ainoa tällä tavalla ajatteleva.

Ministeri Mykkäsellä on tietenkin vapaus kertoa oma mielipiteensä, mutta se tarkoittaa seuraavaa hallituskautta. Ketkä siellä sitten ovatkaan asioita hoitamassa.

Työhuoneen ikkunaan ropisee vettä ja Lappajärvi lainehtii komeasti. Minä laitan goretexiä päälle ja lähden Kuortaneen juhannuskisoihin. Keli ei ole paras mahdollinen, mutta se on kaikille sama.

Näissä mietteissä toivotan Sinulle hyvää juhannusta.